Bergans Powerframe 3810Vikt 4,4/4,9 kg
Volym 130 L
Bärsystem QSS
Ramryggsäck
Säcken passar personer mellan 175 - 195 cm.


Tillverkare: Bergans of Norway
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Ordentliga dragkedjor, stadigt avbärarbälte.

Minus:Slarvigt monterad från fabrik. Dålig lösning på toppstramarna.

Kommentar: Jag är ingen lättpackare. Jag väljer att ha med mig bra mat, bekvämt liggunderlag och ordentligt tält/hammock. Efter att provat flera säckar utan ram, som bärsystemen ständigt havererade på valde jag och köpa en robust säck för att slippa stå ute i skogen med ett havererat bärsystem, och resterande del av vandringen blivit därmed en plåga. Valet föll på en powerframe pga priset och ryktet om säcken. Första testet blev en två veckors vandring i Sarek med en startvikt på strax över 30 kg. Naiv som jag var trodde jag att säcken var ordentligt ihopmonterad från fabrik. Efter några dagar började avbärarbältet och bärremarna och flexa vilket skapade ordentliga ryggsmärtor. Sedan gick clipsen som håller toppstramarna på plats sönder, och jag behövde göra en riktigt fältmässig konstruktion. Till sist fick jag till inställningarna hyfsat på säcken.

Sammantaget. En "prisvärd" ramsäck, som slutanvändaren behöver gå igenom innan denne ger sig ut på tur.

Sammantaget.

Liknande produkter: Den enda egentliga säcken som är jämförbar är Norröna syncro flex, som också dras med kvalitetsproblem.

Plus: Bärsystemet, robust, flexibiliteten och unika lösningar vid packning. Möjligheten att göra en mindre dagsryggsäck.

Minus:Pris, vikt(om man är känslig mot det)

Kommentar: Bortsett från själva vikten, som för mig inte spelar någon avgörande roll så är detta en fruktansvärt fin och bra ryggsäck.

Många skriver om 7-14 dagars med denna men jag har haft den på mindre turer och är precis hur nöjd som helst med den.

För det första så vill jag påpeka att jag inte tillhör skaran som jagar gram på sin packning genom att borra lufthål i sina kök för att sedan skryta om de 2 gram de sparat till sin nästkommande vandring.

Jag gillar denna stora och rymliga rygga!
Med det sagt så är det kanske inget jag plockar med på en dagstur, nej då använder jag mig av möjligheten att göra om sidofickorna till en dagstursryggsäck på ca 30 L.

Men packar man tyngre så presterar Powerframen helt underbart, det är en fröjd att bära tungt med denna ryggsäck.
Rymliga sidofickor med extra nätfack på insidan.
Stor och bra frontöppning för lätt tillträde i huvudfack.

Vill även tillägga att detta är min första(och kanske sista) stora ryggsäck jag köpt och har inte testat något annat märke. Därför är denna recension enbart på mina upplevelser om Bergans och inte i jämförelse med något annat.

Köpplats: Route62 AB

Pris: 3895

Logga in

Tips!