Bergans of Norway Rondane 85lRyggsäck som inte är uppdelad i flera sektioner som de flesta andra säckar är, ett stort fack som istället kan öppnas framtill. Bälgfickor på sidorna som "döljs" när de inte används. Medeltung


Tillverkare: Bergans of Norway
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabilt bärsystem, öppning på framsidan

Minus:Ytterfickorna är för små

Kommentar: Bärsystemet är anpassningsbart för olika rygglängder vilket borgar för att den passar de flesta. Bärsystemet är stabilt och ryggsäcken sitter bra även när den är tungt lastad (~25 kg). Lätt att packa med öppning både framåt och uppåt. Bra bredd, går att packa ett 2-personerstält horisontellt i botten. Topplocket rymmer en jacka, inte så mycket mer. Sidofickorna är svåra att packa något skrymmande i om ryggsäcken är fullpackad i övrigt, det finns inget utrymme utåt. Bra möjligheter att fästa saker på utsidan.

Plus: Bärsystemet, väven, kompressionsmöjligheterna, dragkedjan på framsidan

Minus:Vikten, sidofickorna, volymmärkningen (för liten)

Kommentar: Jag har använt ryggsäcken sedan 2002 till sommarvandringar och fiske- och paddelturer. Väven är vattentät och slitstark, bärsystemet mycket skönt och ryggan sitter som gjuten på kroppen. Vikter kring 30 kg är inga problem, och den är lätt att packa tack vare åtkomsten framifrån. Dock är volymen som sagt i minsta laget och sidfickorna av bälgtyp gör dem svåra att packa ordentligt. Jag tvivlar också på volymmärkningen, möjligen att man kan få in 85 liter vatten i den... Topplocket är inte av strap down-typ mot huvudsidan, vilket också inskränker kapaciteten.

Allt som allt en duglig säck, men med brister för långvandringar, vilket är säckens tänkta användningsområde. Den passar nog bättre som bärsäck för kortare turer då man behöver specialutrustning, tack vare de många "flärparna".

Plus: logisk, ren, snygg, prisvärd!

Minus:känns något omodern, lite varm i ryggen, i tyngsta laget (2.8kg)

Kommentar: Packvänlig långturssäck med stabilt bärsystem. Bra sömmar, spännen och enkel uppbyggd säck som enligt mig är mycket enkel att packa. Matrialmässigt i klass med Lundhags, Haglöfs och de andra större märkena. Väl tilltagna remmar som tjänar på att kortas av.

Säcken saknar den nedre packsektonen för sovsäck och förstärkningsplaggsom de flesta andra softsäckar har, det gillar jag! Detta gör säcken enlig mig lättare att packa.
Något tveksam till graderingen 85liter, uppskattar säckens kapacitet till 75liter. Skall enligt Bergans passa personer mellan 175-190cm.
Stor möjlighet att "customera" säcken, att enkelt plocka bort extradetaljer som vadderade kuddar i ländrygg, det inbyggda regnskyddet samt extra fästen för verktyg och dyl.
Traditionell softpack utan tjafs!

Plus: Bra inställnings möjligheter på bärsystemet,

Minus:Dragkedjan som gick sönder

Kommentar: En bra säck om man har med sig mer än bara vandringsgrejor, fick med mig både mina och en hel del av kompisens prylar förutom fiskespö, rulle, vadare osv. hade ändå lite plats över (vikten och min rygg stoppade mig från att packa mer). Bra bärsystem och bra upplägg på fickornas placering. Den längsgående dragkedjan har jag längtat efter länge!
Dock gick dragkedjan till regnskyddet sönder efter bara ett par gångers användning iofs tog Bergans emot säcken för lagning utan snack, men det var ändå surt....