Bergans of Norway 3800 Power FrameRamryggsäck på 130 liter.


Tillverkare: Bergans of Norway
 
Betyg: 4.754.754.754.754.75
(betyg 4.75 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stor, Tålig, Flexibel, Praktisk, Genomtänkt

Minus:Vikten, Smidigheten vid resor, Priset

Kommentar: En fantastisk säck om du slutar titta på vikten (5 kg!). Den klarar allt. Jag hade tidigare en Berghaus Vulcan 100L som jag packade med 30 - 35 kg, efter 4 veckors användning gick säcken sönder. Du KAN nästan inte ha sönder denna säcken. Skulle gissa att du kan lasta runt 50 kg om bara rygg och ben klarar det. Du lär gå sönder innan säcken gör det. Dessutom alla funktioner som finns på ryggsäckar. Massor av fack, smidiga avdelare, gör om till dagstursäck, magväska. Enkelt att spänna på saker utanför säcken. Fästen för skidor, yxa, vad du vill.

Kanske det bästa är att du kan lasta den riktigt tungt utan att uppleva det som särskilt tungt då den är mycket stabil och välbalanserad samt att ryggsäcken är dimensionerad efter tung last.

Om du inte är en lättviktare och vill ha det bästa för längre turer i skogen - Ja, då finns det nästan bara denna säcken att välja. Värt varje öre även om det är många ören.

Liknande produkter: Berghaus Vulcan, Norröna Recon

Köpplats:

Pris: 4400

Plus: Att den är stor och sitter så bra på kroppen.

Minus:Det är svårt att inte ta med sig mycket packning...

Kommentar: Flexibel säck, detta. Man kan minska volymen med tre par remmar och dessutom dela av huvudsäcken. Lämnar man sidofickorna hemma så blir den kring 15 liter mindre, tar man dem med så kan man ha dem som en tvådelad dagtursäck.
Jag köpte ramförlängare också, för jag tyckte att säcken satt lite för lågt på sin ram. Med lite pyssel så fick jag upp den en knapp decimeter, så nu är det perfekt.
Höftbältet tycker jag är toppen, lagom mjukt och ändå stadigt, tack vare den kraftiga plastförstärkningen inuti.

Plus: Rejäl, rymlig

Minus:Priset

Kommentar: Bara prislappen inger en viss respekt. För drygt 4000kr får man en rejäl ryggsäck. Den stora volymen passar mig perfekt när jag ska ha med all fotoutrustning. T.ex. stativet fäster jag i ramen. Material och kontruktion känns gedigen, och väven är hyfsat vattenavstötande. Bra bärsystem gör det gångbart att vandra med tung packning utan att det nöter på annat än benen.

Plus: Komfort, kvalitet, volym (om man har behov för det), smidig.

Minus:Priset på drygt 4000 är i mesta laget. Regnskydd borde ingå.

Kommentar: Detta är en mycket stor säck, faktiskt så stor att det är närapå omöjligt att packa den full (åtminstone om man ska ha nån möjlighet att orka få upp den på ryggen). För de allra flesta är den kanske onödigt stor, men har man mycket packning så är den helt suverän. Säcken sitter mycket stabilt och bra på ryggen och möjligheterna till att anpassa den efter din egen kroppsform är mycket bra. Det stablia höftbältet avlastar bra. Sidofickorna går att plocka lös och sätta ihop till en bekväm och rymlig dagsturssäck. Trots säckens storlek är den inte särskilt klumpig eller svår att frakta i bilar eller förvara. Jag upplever det som att ramen ligger nära själva säcken och har man inte behov för alla de 130 litrarna kan man enkelt strama ut remmarna på sidorna för att minska ner volymen radikalt.

Sammanfattningsvis: en rejäl och praktisk ryggsäck att bära tungt med.