Arcteryx New Bora 95

» Ladda upp produktbild

Stor ryggsäck för längre turer/expeditioner.


Tillverkare: Arcteryx
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Allt! Världens bästa ryggsäck för långvandraren!?

Minus:Vikten och priset

Kommentar: Efter att tidigare ha haft en new Bora 80 valde jag nu den större new Bora 95 för att verkligen ha möjligheten att få plats med alla grejer under även de längsta expeditionerna på mer än två veckor. Tidigare har jag varit tvungen att också bära en liten ryggsäck på magen.

Den största fördelen med new Bora-ryggsäckarna är att de sitter helt perfekt på ryggen! Jag har aldrig haft ens tillstymmelse till skavsår eller blåmärken på höften. En annan bra grej är det går att lämna regnskyddet hemma eftersom new Boran är vattentät! Jag gillar också det yttre främre facket där det är perfekt att ha grejer som man måste nå snabbt. Det finns fler genomtänkta detaljer, som exempelvis de två kängurufacken på sidan av ryggsäcken som har dränering i form av två små hål.

Några saker att tänka på bara. Väljer du new Bora 95 framför new Bora 80 bör du vara medveten om att den förstnämnda är mycket skrymmande. Jag rekommenderar därför inte att du väljer new Bora 95 om du som mest ger dig ut på veckolånga turer. Möjligen är new Bora 95 lite väl tung med sina 3,4 kg. Och kanske ligger priset i överkant också. Men vikten och priset kan jag tåla eftersom den i övrigt slår allt jag testat med hästlängder!

Logga in