Arcteryx New Bora 80

» Ladda upp produktbild

Ryggsäck gjord för att bära tungt.


Tillverkare: Arcteryx
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Den smala packkroppen utan sidofickor. Bra lösning med locket som enkelt blir en bra day-pack.

Minus:Min rygg är det stora minuset som inte alls passar med denna säcks bärsystem. Små fåniga påsar som är fastsydda och kan fällas ut. För små, för dingliga, för fastsydda.

Kommentar: Jag har inte köpt den - jag har fått förmånen att ha den på öppet köp och testpackat och gått med den.

Formatet är bra - rent ypperligt. Jag gillar utformning, med "snöskyddet", den utanpåliggande stora fickan (bakåt) som är integrerad med en mindre ficka inuti, utan de vanliga bulkiga fickorna.

Vad jag inte fattar, är de fastsydda(!) små pungarna vid höfterna som plockas fram och blir små utanpåhängande pungar, dinglandes för att kunna ha små saker i. Jösses vad de inte fungerar i min värld...

Höftbältet är bra, med dess ledande egenskaper som följer med kroppen vid gång. Förvisso ett bra i bärsystem i övrigt men det har uppenbarligen brister då det inte passar mig. Alls. Efter alla tänkbara inställningar ger jag upp. Helt enkelt.

Liknande produkter: Lundhags Troja
Lundhags V8
Bergans Powerframe 3000
Haglöfs- nåt
Bach
Osprey

Plus: Bärsystemet, de smarta lösningarna, kvalitéen.

Minus:Priset, något hög vikt.

Kommentar: Jag bytte nyss ryggsäck från Haglöfs Alaska till Arcteryx New Bora 80. Det ångrar jag inte!

Det är kraftig ryggsäck som är gjord för tuffa tag. Den är mycket skön att bära. Den har flera bra och smarta detaljlösningar som man uppskattar mycket. Topplocket är avtagbart och kan användas som midjeväska på en dagstur eller toppbestigning. Kanske är det något trångt om man vill ha med mycket men jag fick i allt som behövdes för en dag utom skalplaggen och vatten när jag nyss använde det.

Bärsystemet är kraftigt och skönt. Jag hade en startvikt på ca. 19,5 kg vilket var en ren fröjd att bära. Under en dag i mitten av vandringen bar jag även min kompis packning. Satte fast hans ryggsäck på tvären ovanpå min. Vikten blev då ungefär 33 kg vilket gick bra det också. Då var man glad för det underbara bärsystemet!

Att kunna dela av den nedre tredjedelen av ryggsäcken uppskattar jag. Likaså dragkedjan på sidan av säcken och den till nedre facket.

Den är förberedd för vätskesystem vilket är bra.

Snölåset på säckens överdel är det tveklöst bästa och smartaste jag någonsin sett!


En mycket bra ryggsäck som jag rekommenderar starkt!

Plus: Underbar att bära tungt i

Minus:Priset

Kommentar: Jag har använt min new Bora 80 på två längre expeditioner; solobestigning av Aconcagua i Sydamerika och nu senast på en bestigning av Pumori i Nepal. I båda fallen har ryggsäcken innehållit ungefär 35 kilo utrustning.

Jag har aldrig fått vare sig skavsår eller värk av något slag. Ryggsäcken har suttit kanonbra på ryggen. Främst på grund av ett underbart avbärarbälte. Dessutom är det bra att den är vattentät och vit på insidan. Det sista underlättar rejält när man letar efter grejer.

Det enda negativa är att den varit på gränsen till för liten under Pumori-expeditionen (20+ dagar). Men det har jag löst nu eftersom jag uppgraderat till en new Bora 95:-) Och så är den ju dyr också... 4800 kronor är mycket pengar även om den är värd varje öre.