Arcteryx Khamsin 62Smidig ryggsäck perfekt för lätta flerdagarsturer på fjället.


Tillverkare: Arcteryx
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Sidodragkedja, vikten, slitstyrka

Minus:Skidfästen, att modellen inte finns kvar!

Kommentar: Storebror Khamsin 62 är helt klart ett snäpp bättre än lillebror K38. Även om grundidén är densamma fast i större format så har man gjort en del förändringar som enbart är till godo.
För det första så har K62 ett riktigt stabilt bärsystem för att vara en sådan lätt säck, 1,8kg. Jag har burit 15 kg utan några problem. Vikten ligger stadigt på mina höfter.
Två stadiga aluminiumstag hjälper till att hålla vikten på sin plats. Topplocket är stort och enkelt att komma in i. Det rymmer en hel del småsaker. Dessutom går topplocket att använda som dagstursäck då det har ett midjebälde på insidan. Dessutom en flaskhållare perfekt anpassad för en nalgeneflaska.

Som komplement till pulka på längre vinterturer som erbjuder "tuffare" toppturer har den vart ovärderlig. Jag rymmer det som behövs för dagen som t.ex. mat, kök, kläder och dessutom sovsäck och lätt bivacksäck.
Skidfästena längst med skidan är precis som på lillebror K38 okej, men inte mer. Förstärkningar saknas.
Dock har man, glädjande nog, lagt till förstärkningar under remmarna som skall fungera som stegjärnshållare.

Har också använt den som lätt sommarfjällryggsäck under en kortare tur på 4 dagar. 62 liter räcker långt om man har lätta saker. För den viktmedvetne flerdagarsturaren är den verkligen ett strålande val!

Slitstyrkan är trots det lätta materialet riktigt god. Jag har slitit en hel depå denna säck men uten större skavanker. Innsidan av säcken erbjuder inga överaskningar alls. Ett stort och rymmligt fack. Däremot har man en dragkedja längst med ena sidan av säcken där man kommer in i huvudfacket vilket är mycket trevligt när man skall nå något långt ner i packningen.

Ett riktigt fint val om man behöver en lätt säck som erbjuder bra komfort.

Logga in

Tips!

Aktuellt: Under Lagos yta