Arc'teryx - Altra 75Stor vandringsryggsäck som lyckas kombinera låg vikt med hög bärkomfort, slitstyrka och många praktiska detaljer.

Säcken har Arcteryxs beprövade AC2 bärsystem med pivoterande höftbälte vilket låter dig bära tungt och med kontroll även i svår terräng. Arcteryx unika GridLock system ger möjlighet att justera axelremmarna övre infästning i höjd och sidled. Axelremmarna och avbärarbältet är anatomiskt formade och gjorda i material som andas. Även baksidan på ryggsäcken är välventilerad vilket gör säcken behagligare att bära i varmt väder. Bröstremmen är flyttbar. Ryggsäcken är skålad för att ge mer plats till bakhuvudet.

Ryggsäcken är toppmatad men kan även öppnas med en fullängdsdragkedja som löper som ett upp-och-nedvänt U längs hela fronten. Detta ger en mycket smidig åtkomst till hela packningen. Toppöppningen stängs med dragsko och kan expanderas när behov finns av extra volym. Den stora kängurufickan på fronten är perfekt för saker som du vill komma åt extra snabbt, som exempelvis en skaljacka vid plötsligt regnfall.

På sidorna finns två stretchiga fickor som rymmer en större vattenflaska. Det höj- och sänkbara topplocket har två stora fickor på utsidan och en invändig ficka. Det kan även tas bort helt. På avbärarbältet finns två mindre stretchfickor som är perfekta för småsaker som solkräm och kompass. På insidan av säcken finns en ficka för vätskesystem och naturligtvis finns en utgång för slang.

På sidorna finns fyra kompressionsremmar. Längst ner finns en laminerad kompressionsvinge vilket även skyddar dragkedjan och ger extra förvaring.
Materialet som används för säcken är lätt, tåligt och mycket vattenavvisande. Utsatta ställen är dessutom ytterligare förstärkta.


Tillverkare: Arc'teryx - LEAF
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Kvalitén, vikten, genomtänkt design

Kommentar: Smakar det så kostar det och det gäller även här. En investering med riktigt god kvalité på både tyg och dragkedjor. Genomtänkt design med ett bärsystem som alla förstår sig på. Plats för Platypus eller liknande vätskesystem som utan problem får plats i ena sidofickan. Smidig känguruficka som är perfekt för vantar och andra lättåtkomliga nödvändigheter. Jag kunde inte varit nöjdare!

Köpplats:

Pris: 3495

Logga in

Tips!

Aktuellt: Under Lagos yta