Haglöfs Roc SummitEn ryggsäck för bergsklättring, utformad för den som behöver någonting riktigt tåligt. Roc Summit är optimerad för vinter och snö med fästen för isyxor som förhindrar att yxeggarna skadar annan utrustning, stabila skidfästen och en utvändig ficka för lavinsäkerhetsutrustning.


Tillverkare: Haglöfs
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Underbar passform, bra tekniska lösningar

Kommentar: Jag verkligen älskar min Roc Summit, även om jag inte klättrar i berg eller utövar någon direkt vintersport med den.
Däremot fyller jag den med rep och klätterutrustning för trädklättring istället. Den rymmer då en 60m rep, arboristsele och tillhörande utrustning, trots begränsning på 45 L.
Eller så packas den för vanlig kortare vandring under kallare klimat, då den saknar ventilation mot ryggen är den lite för varm för sommarbruk.

Det är kanske inte en lätt ryggsäck (1.5 kg), men det känns verkligen inte som att den väger någonting med en passform som verkligen sitter som formgjuten.

Trots att den var annonserad som en av de mest stryktåliga har såväl repfästet under topplocket som bägge infästningspunkterna till topplocket gått sönder för mig, förhoppningsvis bara för mig. Med lite fältreperationer så funka den igen och jag älskar den trots dessa uppenbara brister.

 

Logga in