Norröna Beito, Combat pack och Vesslebjörn



Beito ramsäck, Combatpack dagtur och Vesslebjörn barnsäck


Tillverkare: Norröna
 
Betyg: 4.44.44.44.44.4
(betyg 4.4 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Suverän bärkomfort

Minus:Högt pris

Kommentar: Som fattig student var jag tvungen att krama ur allt man fick av pengarna. Efter att ha testat alla(?) ryggsäckar på den svenska marknanden föll valet på Norröna Hadeng La, en stor ramsäck på 120 liter. Räcker inte litrarna till så kan man förlänga ramen med en toppbygel.
Under många hårda vandringar i somras genomgick ryggsäcken elddopet och klarade det bra. Jag får väl se hur den klarar åren då!

Plus: Oslagbart bärsystem !

Minus:Håller dåligt , kostar mycket .

Kommentar: Jag köpte för ett par år sedan en Norröna Para Ranger Pack & blev till att börja med mycket nöjd med den säcken . Bärsystemet samt ramen & det mesta fungerade klanderfritt . Sedan började saker och ting att gå snett . Hemkommen från en fjällresa fann jag att väven hade rippat precis under topplocket på fronten . Tittade lite närmare på väven & upptäcker att den nog borde ha varit utav en något grövre kvalitet . Exempelvis en 1000 deniers cordura eller Sacodra , vävar som gång på gång bevisat sin hållfasthet samt rivstyrka i militärt ämnade ryggor . Med tanke på att dessa skall hålla för inte så lite slit mer än vad en rent " civil " säck skall stå pall för , borde nog Norröna lagt ner lite extra krut på en något seriösare väv . Jag bedömer att väven som sitter på PRP:n är en 400 d alternativt 600 d , långt ifrån vad som krävs i det här sammanhanget . De flesta andra militära säckar som finns att tillgå ( Berghaus , Sacci , Karrimor & Lowe Vector ) är byggda i 1000 d . Nej , Norröna , tillbaks till ritbordet med er !

Plus: Mycket gedigen konstruktion-rejäl säck utan tjafs.

Minus:Gnaghål. Visslande ljud från hålen till ramförlängaren-tejpa!

Kommentar: Jag köpte min Norröna Beito 1994 och sedan dess har den varit en trogen packhäst vid alla fjällvandringar och skidturer. För den typen av aktiviteter tycker jag ramkonceptet fungerar bäst! Nackdelen med en så rejäl säck är dock att jag oftast blir den som får ta både tält och kök och annan gemensam utrustning...

Säcken har stort lock och är lättpackad med bra proportioner; liten volym i botten och stor volym uppe vid locket. Jag saknar inte dragkjedjan i botten vilken finns på ex. den ännu större HadengLa; där nere ligger ändå bara sovsäcken. Och ska den upp så ska alla andra lägerprylar fram och då är ju säcken tom.

Den kraftiga stålramen har hållt bra även när säcken checkats in på flyg norrut. Den har lagom få fickor, de som finns i topplocket är rejält stora. Sidofickorna är gigantiska och kan plockas av. Huvudsäcken är på 85 liter, totalt minst 100 liter. Gott om plats även om den alltid på nåt vis blir full oavsett turlängd... vid kortare turer ryms ett stort tält inne i säcken.

En spännskruv till bandet vid skuldrorna har efter 7 år gnagt små hål på säckens ryggsida vilket får dra ned betyget. Inte bra! Jag har tejpat in skruven i vävtejp samt sytt en kraftig lapp på säcken.

Jag är 180 cm och har som mest burit 41 kg med denna säck utan att den "säckat" ihop. Det var då 75 kg packning skulle ut från en stugplats - det fick bli två vändor vilket iofs inte berodde på säckens begränsningar...

Plus: Bra kvalitet vad avser funktion och hållbarhet!

Minus:Dyra - väldigt dyra faktiskt...

Kommentar: I samma veva som försvarets tyngre bärsystem bytt skepnad från LK 70 med inslag från SACCI och Berghaus, så har jag testat Norrönas "Storen" och "Recon Pack".

Med mina 182 cm och 65 kg så har Norrönas säckar utan tvekan varit bra. Jag har använt säckarna både under normala fjällvandringar och militära övningar året runt sedan 1998.

Storen med sidofickor är en klok softpack, som är både enkel att hantera och tålig. Det mesta rymms i säcken och fästpunkterna räcker till för "normalt" bruk. För den som skall gå civilt upplever jag att Storen är dimensionerad åt det extremare hållet - med vinterturer som överstiger kanske både en och två veckor. Bland det bästa med säcken är syncronsystemet, som gör bärsystemet mycket bekvämt. Personligen har jag dock svårt för softpacks och ogillar den smala säcken etc.

Recon Pack har blivit favoritsäcken och följer numer med både civilt och militärt som standardsäck. Säcken är rymlig och lätt att packa tack vare stora öppningar. Fästpunkterna är mycket bra och det är inga problem att packa klokt - om än tungt! Bärsystemet är lätt att reglera, så att säcken sitter ordentligt även vid skidåkning etc.

...jag har svårt att riktigt se behovet av +100 literssäckar för gemene frilufsare. Men för ledare och andra som tycker sig måsta eller verkligen måste bära "lite extra" så är dessa säckar vettiga. Men dyra...

Plus: Överlägsen bärkomfort

Minus:Priset! Kvalitet kostar...

Kommentar: Har med tiden investerat i ett antal norrönasäckar.
Beito ramsäck är en kompetent slitvarg. Klarar lätt vikter över 40 kg. Bar över 45 i sommras. Mycket stabilt bärsystem.
Combatpack 35l: Låter stridigt men är en mycket bra flexibel dagtursäck med många fästmöjligheter. Platta bärremmar för jakt. Använder den dagligen till det mesta.
Barnmeis: En mycket bekväm bärstol som klåt Haglöfs med hästlängder. Barnet sitter bra. Nackkudde medföljer.
När man nu har köpt bra säckar till sig själv skall även barnets bräckliga rygg ha sitt. Vesslebjörn är en bra säck från tre år. Sitter perfekt. Kläder och nalle...


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.