Norröna skalvante mikrofiber

» Ladda upp produktbild

En lätt och smidig skalvante i mikrofiber från norska Norröna. Lång modell.


Tillverkare: Norröna
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Snabbtorkande, lätt, smidig, bra förstärkning, fäste för snodd

Minus:inget

Kommentar: Norröna har en skalvante i mikrofiber (tätslagen polyesterväv är det fråga om). Priset är cirka 400 kr. De är gjorda i lång modell som går nästan till armbågen.Detta gör att snö effektivt hålls borta från handlederna.

Vanten är tunn och enormt lätt. Materialet är väldigt snabbtorkande men dock ej helt vattentätt. Det bör dock påpekas att jag aldrig blivit blöt om händerna.Jag personligen ifrågasätter därför behovet av Goretexvantar.

Vantarna är försedda med en liten ögla som man kan fästa en snodd i (jag själv kör med en elastisk variant) så att vantarnma inte blåser bort då man tar av sig dem vid fikaraster. Denna funktion anser jag är suverän på vinterfdjället. Har man en gång varit med om att en vante blåst bort så blir man glad över denna möjlighet.

Vanten är bra förstärkning i handflatan som ger bra grepp om skidstavar. Jag har använt dem till långfärdsskridsko, telistoppturer och även civilt ibland.

Jag värdesätter flexibiliteten med en sådan här skalvante, eftersom man hela tiden kan variera innervante beroende på temperatur.

MVH Mats Frank, Skidbestigare, Umeå


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.