Lundhags Troja 80

Lundhags

Vandringsryggsäck


Tillverkare: Lundhags
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bär- och packsystemet. Bärsystemet är flexibel och säcken sitter därmed bra på ryggen hur man än rör sig. Packsystemet är jättebra tycker jag. Den är även utan regnskydd rejäl vattentätt.

Minus:Vikten, och remmorna är relativt långa, i hård vind gör det ont att få de i ansiktet!

Kommentar: Jag gick med säcken i 2 månader i Patagonien och Eldslandet med ca 15 kg i alla sorts väder och mycket vind.
Bärsystemet var för stor för mig, är iofs inte så kort men inte så himla bred. Jag byggde om säcken själv (förkortade remmarna som används i det flexibla bärsystemet) och då satt den som gjuten. Fick dock rätt svullna höftben i början iom att höftbältet är relativt bred, det gick dock över efter några dagar.
Iom att bärsystemet är flexible gick det utmärkt att gå överallt, tom kryper under fallna träd var inget stort problem! ;)

Säcken är även utan regnskydd rejält vattentätt - bra när man råkar ta en oväntat simtur i en flod ...

Fickorna och öppningarna för fickorna är också ett plus, man kommer lätt åt allt. Jag packade mina saker i packpåsar, då var bara att dra de ur säcken.

Regnponchon tycker jag är lite onödigt och tungt, dock fanns det dagar då jag gärna hade haft den med mig ändå - när efter en halv timmes regn tom Goretex inte höll vattnet ute.

Köpplats: Säck - Get out

Pris: 3150

Plus: Det flexibla bärsystemet gör säcken rörlig på ryggen utan att för den skull kännas vinglig.

Minus:Den hårda inbuktningen som är väldigt skön för huvudet när man bär gör det samtidigt svårt att packa en del saker, då hålet upptil blir mindre än själva säcken.

Kommentar: Efter första olyckan med trasig väv (se nedan) så var jag orolig hur den skulle hålla på en längre tur. Men den motsvarade mina förväntningar. Jag hade 33 kg i den till att börja med, men den går att justera och ändra så enkelt så att jag fick aldrig ont på något ställe, utom benen :-) De många fickorna gör det lätt att dela upp saker och snabbt komma åt dem.

Det unika med säcken är ändå bärsystemet vilket gör skillnad när man går i kuperad terräng.

Kundservice: Säcken gick sönder vid snöret som stänger säcken vid första provturen!
Det blev att reklamera. Avdelningen som skulle reparera tog semesterstängt och tack vare bra jobb från KG Jonnson så skickade de en ny säck.

Köpplats: K G Jonsso Sport & Fritid AB

Pris: 3300

Plus: Rymlig slitstark och lätt att anpassa.

Minus:Den är relatift tung! relatift dyr och kanske lite ycket lull lull men passar mig :D

Kommentar: Min första egna vandringssäck!

Köpte denna för att fjällvandra och att ha med på fiskeutflyckter på längre tid!

Den är rymlig och e 80 litrarna kommer väl till användning för saker.

Det finns mycket fack som håller reda på de mesta sakerna! då jag är en riktig pryl nisse så passar denna säck mig utmärkt. Det inbyggde regnskyddet fungerar någorlunda men det är ett litet minus att det kan bli svårt att trä över säcken o man har mycket utanpå, tex tält och liggunderlag. Den meföljande regnponchon är helt onödig! men meföljer så man kan lämna den i garderoben om man inte vill bära me sig en sådan. Den är ock gedigen om man finner användning för en sådan men tar upp stor plats i säcken. jag fick in mina regnkläder plus lite till i samma fack. Se throuth fickorna är lite överreklamerade, Det är ingen nytänkande revulution o se vad som finns i fickorna.

Jag bar 28kilo i säcken plus ett 4kg tungt tält under den fjälltur vi gjorde sist och måste säga att säcken sto upp bra till utmaningen. den ger bra stöd ät ryggen och är mycket anpassningsbar beroende på vem som bär den. Lite synd att ytterfickorna tar upp plats av själva mitten utrymmet i säcken men det.

Den är stort sett otroligt gedigen och har bara att jämföra med en Arcteryx bora 60 säck och jag föredrar då denna!

Liknande produkter: Arcteryx bora 60

Köpplats:

Pris: 3300


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.