Lundhags Moon

» Ladda upp produktbild

Skridskoryggsäck
Vattentät
Reglerbart bärsystem


Tillverkare: Lundhags
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: se nedan

Minus:se nedan

Kommentar: Vattentät, i huvudsak väl utformad skridskosäck med anpassningsbart bärsystem. Den är utrustad enligt SSSKs (Sthlms skridskoseglarklubb) krav med grenrem och rem (med karbinhake, klen) som förbinder avbärarbältet med räddningslinan. Jag var väldigt nöjd med säcken vid en plurrövning, men då tog jag mig upp utan draghjälp. För mig har volymen varit bra, jag kan vid behov få med mig sonens ombyte också (han åker med flytväst). Jag hoppas slippa få säcken punkterad av någon vass pik på klubbens bussar – har gått bra hittills...Säcken skulle nog fått högsta betyg om inte grenbandets infästning i ryggsäckens botten varit så klent och karbinhaken varit för klen!

Fördelar: slimmade (men ändå sköna) axelband och avbärarbälte som inte sög åt sig särskilt mkt vatten vid övningsplurr.
Bra utformade, väl ”dränerade” sidofickor för lina, skridskor, vattenflaska mm.
Rullförslutning som i princip blir gastät om man är noga.
Man kan anpassa bärsystemet i höjdled för optimalt flytläge.
Liten innerficka för småsaker.
Revidering av Nackdelar (nedan): De nya säckar som finns i handeln har förstärkt (insydd) infästning av grenbandet och en godkänd karbinhake monterad. Tack för det. Därför har jag nu höjt betyget på säcken.
Nackdelar: Eftersom skridskosäcken är min "flytväst" är det av yttersta vikt att alla delar som håller ryggsäcken på plats är väldimensionerade. Jag har efter den gångna säsongen märkt att själva infästningen för grenbandet i ryggsäckens botten är en väldigt svag punkt. Utan att ha blivit utsatt för annan påkänning än att jag tagit på grenremmen så har själva infästningen börjat rivas upp. Det visar sig vara en ganska svag plastbrygga utan tillräcklig armering. Detta tycker jag är en så pass allvarlig felkonstruktion att jag ändrar min tidigare positiva recension till en negativ. Jag kommer dock att behålla min säck, men kommer att försöka förstärka infästningen genom att mha Liquisole limma fast en rem mot bottnen.
Den tillhörande karbinhaken var märkt ”Not for climbing” och fick bytas ut – inte bra för att uttrycka sig milt.
Onödigt blixtlås, rullförslutning kunde ha räckt – jag brukar inte använda blixtlåset.
(För den som använder Camelback eller liknande så blir det nog problem.)


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.