Lundhags Motion 80



Ryggsäck med plats för mycket !


Tillverkare: Lundhags
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Skön stoppning, stabilt avbärrarbälte, bra material m.m.

Minus:Långa remmar.

Kommentar: Köpte mi motion 80 nu i sommras (-03) och har bara använt den under en ensamvandring i Sarek.
Jag tycker att den skötte sig mycket bra. Avbärrarbältet var mycket skönt och lätt att dra åt då man drar framåt. All stoppning i axelremmar, avbärrarbälte, och i ryggen var mycket skön.
Skötte sig utmärkt när jag vandrade med den men man får nog ut ännu mer om man använder der ucnder toppturer. Skall man klaga på nått så är det väl lite dålig uppfestning av remmarna om man reser med den.
Jag är 178 cm och kan både användas av längre och kortare.

Plus: Bärsystemet, regnskyddet, avtagbara sidfickor, stort snölås

Minus:Den lilla tryckknappen som går upp (inget störande egentligen)

Kommentar: Har vandrat i 9 dar med en startvikt på drygt 25kg och jag har bara positiva erfarenheter med denna ryggsäck.
Packning av säcken: Som de flesta säckar är huvudsäcken indelad i två fack som man även kan öppna till ett stort. Den övre delen av säcken packar man i från ovansidan och där har man även tre andra fickor, plus en ficka för värdesaker. Säcken är även förberedd för vattensystem med två uttag i axelhöjd, har inte provat dessa. Locket innehåller två fack varav det med ingång från utsidan är mycket rejält, det på insidan är lite mindre där man kan förvara biljetter o.d. Nedre facket på säcken kommer man åt genom en separat öppning från utsidan eller via övre säcken.
Jag tycker hela ryggsäcken ger ett kvalitativt intryck med kraftig väv och ordentliga dragkedjor och remmar. De två absolut bästa sakerna med säcken är först bärsystemet, helt överlägset skönt tycker jag och då framför allt avlastningsbältet!!! Detta är som tidigare sagts lätt att dra åt då man bara drar framåt i två tampar. Den andra egenskapen jag uppskattar mycket är regnskyddet som finns i botten av säcken, lätt att ta fram och väl tilltaget, jag hade liggunderlaget fäst på toppen av locket och fick runt regnskyddet utan problem, hade även båda sidofickorna på. Sidfickorna är oxå smidiga då de är lätta att ta av. Jag är oxå väldigt nöjd med kompressionsmöjligheterna på denna säck. Det enda negativa jag upplevt är som föregående recensent nämnde den lilla tryckknappen på baksidan av locket men det störde inte mig iaf. Jag kan oxå rekommendera denna säck med mycket gott samvete, mycket bra jobb av Lundhags.

Plus: Perfekt höftbälte

Minus:Knäppknappen på locket

Kommentar: En ryggsäck skall vara bra på många sätt och passa flera typer av mäniskor, det är nog svårt för en tillverkare att få till "den optimala" ryggsäcken. Lundhags har nog i detta fall lyckas att ta klivet närmare än många andra tillverkare när det gäller de mjuka säckarna tycker jag. Jag ville ju ha en ryggsäck som inte bara sitter bra på ryggen utan skall vara lätt att packa och organisera i, Motion80-säcken har 3st. bra fack på insidan vilket passar mig bra eftersom jag har mycket med småprylar med mig, samt även ett värdefack för pengar och nycklar, den är ljus i färgen på insidan vilket gör att man ser bra. Delningen mellan nedre och övre facket kräver att man har fullt i nedre facket för att den inte skall falla ner, men funkar bra. Det finns utgångar (2st.) för vattensystem och samt hållare, dessa har jag ej provat. Utvändigt har säcken att antal olika fästpunkter för yttre prylar vilket passar mig perfekt som tycker om att ha saker där (som tält, liggunderlag mm) Det finns 2st. små sidofack längst ner och in mot kroppen som man kommer åt när man bär säcken, bra att ha till mössa, kåsa mm i. Utanpåliggande sidofacken är stora och rymliga och lätta att komma i, dessa går lätt att komprimera om de inte är fulla eller ta av. Topplocket kräver nästan att det är välpackat för att det ska passa bra, man upplever det som lite "för stort" men det är nog uttänkt att användas (dubbla fack här), en liten konstig sak är knäppknappen som sitter i bakkant som skall hålla i locket ihop med fästena alltid har en förmåga att lossa. Det är gott om plats under det rymliga snölåset och topplocket. Under säcken sitter ett inbyggt regnskydd som räcker till för full säck, tält och två liggunderlag. Bärsystemet är bra och lätt att justera, lagom mjuka axelremmar, bältet är perfekt med sina spännremmar som man drar framåt, detta bälte sitter väldigt skönt. Ryggen blir lite varm men så det nog på de flesta "mjuka säckar" kan jag tänka mig. I det stora hela så är denna ryggsäck mycket bra, klarar höga laster (provat upp till 26,5kg) utan problem, kvaliten på tyg och detaljer verkar vara mycket hög, vilket jag hoppas för den kostar ju en del. Jag rekommenderar denna ryggsäck utan att tveka ! - och jag har själv tänkt mig att ha den i många år.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.