Ferrino La Meije HL

» Ladda upp produktbild

Ferrino La Meije HL


Tillverkare: Ferrino
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabilt, god ventilation, materialet (flamresistent).

Minus:Liten absid

Kommentar: Efter att ha testat tältet måste jag säga att det imponerade på mig. Konstruktionen, som består av 4(!) tältstänger, gör tältet mycket vindtåligt.

Fördelarna med tältet hänger samman med att det är så stabilt med de fyra stängerna. Yttertältet lyfts ut från innerduken vilket leder till mycket bra ventilation och obefintlig risk för läckage pga dukkontakt. Ventilationsfönster på både dörr och i taket av innertältet uppskattades av oss under natten, fräsch luft hela tiden. Med snowflapsen upprullade fungerar tältet bra även om det är mycket varmt ute.

I innertältet finns förvaringsfickor påsydda, och där kan en hel del saker läggas utan att tältet hänger in. Det går att sitta upprätt i tältet och i taket finns en lampkrok, används den är mysfaktorn hög :-)

Den enda nackdelen jag upplevt med tältet är att absiden är snålt tilltagen. En ryggsäck får plats, men eftersom det är ett tvåmanstält borde det gå in en till.

Jag har köpt tältet hos www.fritidsbutiken.com, och jag måste säga att en trevligare butik att ha kontakt med får man leta efter.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.