Osprey Quantum 34

Osprey Quantum 34

Quantum 34 är den största ryggsäcken i Ospreys Active Everyday linje som är tänkt att användas i stan och på dagsturer.
Quantum har ett huvudfack som öppnas med dragkedja, i huvudfacket finns en ficka för laptop (15 tums) och en mindre för tidningar samt nätficka för småprylar och en liten ficka för Mp3-spelare, den senare sitter vid nacken och är försett med hål för att kunna leda ut hörlurssladd. Utan på säcken finns två symmetriska termos/flaskfickor med dragkedja som rymmer en liter vardera och en "organizer" ficka med fack för pennor och klipps för nycklar. Bak på säcken finns en stor nätficka i stretchmaterial försedd med klicklås i toppen, där ryms ett större cykellås och förstärkningströja. Under nätfickan sitter ett fäste för cykellyse. Slutligen finns två nätfickor för flaskor på var sin sida av huvudfacket.
Sammanlagt finns fyra kompressionsremmar, två på vardera sida av säcken, de två översta remmarna har klicklås för att inte vara i vägen när huvudfacket öppnas maximalt. Bärsystemet är inte försett med ram utan består av en polstrad ryggplatta försett men våfflad yta mot ryggen för att ge extra ventilation.

Volym 34 liter, vikt 0,88 kg.


Tillverkare: Osprey
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: - Sitter mycket skönt - Gör jobbet bra

Minus:- Den stora dragkedjan fastnar ofta i ”flärpen” när man öppnar och stänger - De två sidodragkedjorna är fippliga att få upp. - Ryggsäcken känns väldigt mjuk, eller sladdrig, efter några års användning vilket bidrar till dragkedjeproblemen. - Blir lite väl sladdrig när man har lite saker i den. - Kvalitetskänslan är inte på topp. Jag har fått ett litet hål in i ryggsäcken samt ett större i det externa nätet.

Kommentar: Har en Ospray Quantum 34 l som jag använt några år. Mest som vardagsryggsäck och så har den blivit hårt testad som skötväska. Den är väl ok, men jag skulle inte säga att det är den bästa jag haft.

Kanske kräver jag för mycket, jag har ju trots allt slitit på den några år

Gissar på årsmodell 2012

Kundservice: Ingen erfarenhet, inga större haverier värda att reklamera.

Plus: Mångsidig, många fickor gör det lätt att hålla koll på grejerna, stor mechficka i strech på fronten.

Minus:Många dragkedjor gör att den inte står emot regn särskilt bra.

Kommentar: Quantum är en utpräglad stads och pendlarryggsäck, jag köpte den främst att ha till jobbet och kortare resor, den fick avlösa min gamla Haglöfs Tight Large som jag haft sedan -92.

Som stads och reseryggsäck är Quantum riktigt lyckad, förhållandevis stor volym och många fickor gör att man får med sig allt man behöver och har bra koll på vart prylarna finns. Det är inga problem att få med sig alla grejer för en weekend på resa. En stor dragkedja till huvudfacket gör det lätt att packa och komma åt prylar utan att behöva rota ut all när man behöver något i botten, inte lika stor dragkedja som Haglöfs Tight dock. Botten är ganska platt så det är lätt att stapla saker i säcken och den kan stå upp när den är full packad.

Quantums styrka är tyvärr även en del av dess svaghet, många sömmar och dragkedjor gör att säcken inte står emot regn speciellt bra, spelar ingen roll att själva väven är helt vattentät det läcker in ändå. Jag har köpt till ett separat regnskydd, det är nästan ett måste om man vill vara ute i regn. Så ska men enbart ha en ryggsäck för att vara ute i skogen kanske man bör titta på en annan säck.

Ryggsäcken känns gedigen, Osprey brukar göra bra säckar, det ska bli spännande att se om den håller lika länge som min gamla Tight Large, fast jag tror nästan inte det.

Liknande produkter: Haglöfs Tight Large

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 750

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!