Osprey Kestrel 38lRyggsäck på 38 liter, näst största i serien(48,38,32,28)
1 huvudfack, 2 öppningar(uppe och nere)
Fäste för stavar, 2 redskapsfästen på fronten,
3 töjbara fickor(2 på sidan och 1 fram)
Vattenficka i ryggen
Justerbar rygglängd
Kompremerbar med 2 remmar på vardera sida
Fast topplock med 2 fickor(1 på insidan och 1 på utsidan) med 4 fästöglor
Regnskydd(på fronten)
Midjebälte med 2 fickor luftigt.

Finns i flera färger Paprika/röd, Twilight/blå, Lichen/grön
Vikt ca 1600gr
Finns i 2 rygglängder/storlekar: S/M 36L, M/L 38L
Pris ca 1099kr


Tillverkare: Osprey
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bra kompressionsremmar Bekväm Bra sidofack Sitter som gjuten längs ryggen- bekväm och lätt även packad.

Minus:Regnskydd tar 5-10 sekunder längre än "vanliga" att få på plats. Vattensystem svårt att fylla när ryggan är full med prylar. Svettigt om ryggen.

Kommentar: Fungerar väldigt bra. Får plats massa saker, men kompressionsremmarna är placerade så den inte känns otymplig när man bara ska ha några småprylar med sig.

De töjbara fickorna på utsidan fungerar mycket bättre än jag trott.

Hela ryggsäcken sitter som gjutet, känns bra och kvalitativ.

Det blir dock väldigt svettigt om ryggen. Tycker inte alls att deras airflow system eller vad det nu kallas fungerar i princip alls. Men det tycker jag i och för sig om de flesta.

En annan mindre sak är att det inbyggda regnskyddet är lite meckigare än vanliga. Det sitter på mitten av ryggan och man måste lista ut vad som är upp och ner varje gång det ska användas. Verkligen mindre viktigt, men lite småretsamt när man har bråttom att säkra allt vid plötsligt busväder.

Facket för vattensystem i stil med camelback/platypus går att komma åt utan att öppna huvudfacket vilket är bra. Däremot är det oftast lättare att packa ur hela ryggan än att trycka dit en fylld treliterspåse när säcken äf fylld med prylar.

Överlag ger jag den omdöme "mycket bra". Inte perfekt, men jag blir lite glad varje gång jag använder den och blir påmind hur mycket jag gillar den. Fortfarande inte sett någon jag hellre skulle ha.

Liknande produkter: Haglöfs ROC35 och Matrix 40, andra Ospreyvarianter (Talon, Stratos, Mutant), Lundhags Gero WP 35.

Plus: Lång rygg, justerbar rygglängd, Finns topstramare(slipper ha axelremmarna mot axlarna) Mjukt midjebälte med fickor, Stavfäste som man kan använda utan att ta av sig säcken(endast på vänster sida)

Minus:Midjebältet sitter fast ända ut på säcken(inte så följsamt när man går, säcken vickar lite), Sidofickorna kunde ha varit lite högre, samt 3 kompressionsremmar på sidorna innehållet ramlar ut på mitten när man komprimerar säcken, något hög fäste för bröstspännet använder nedersta o tycket den sitter lite i högsta laget så prova. Dom 3 fickor som är av stretch är lite klena töjer sig lite. Finns extra sidofickor på 48L modellen kunde ha fått vara några på denna med. Inga elastiska snoddar på remmarna för att få ordning på dom(hänger och slänger överallt, dom flesta tillverkar har ju det idag).

Kommentar: Har nyss köpt den och använt den ett par gånger(vandring/cykel), ej maxlastat säcken än.
Tycker att det är generösa litrar mot min gamla Modan- säck som den fick ersätta

Hade tänkt att min nya fotoutrustning skulle fästas i bärrämarna fram på bröstet så ville ha en som var lång i ryggen för att slippa belastningen på axlarn.

Vätskefickan sitter närmast ryggen och är lika djup som höjden på säcken, finns fäste på bärremarna för slangen.

Bra ventilation på säcken, något våffel/vågigt material längs hela ryggen. får se till sommaren om den funkar fult ut.

Gillar att det är en öppning i botten så att man ej måste tömma säcken för att få ut det som man vill ha, fäste för liggunderlagen sitter över fickan.

Bara små fel på säcken gillar den skarpt en så länge, svårt att få en optimal säck som passar mina behov perfekt.

Mycket långa remmar om man vill fästa något skrymmande, kapa av efter behov och sy dit elastista band för att hålla ordning på remmarna.(ska iallafall kapa av midjebältet kan rymma 3 som jag i omfång ; ).

Liknande produkter: den mindre 32L, Vaude Bike Air 35+5L(mera fickor men finns ej att köpa i Sverige än). min gamla Modan säck 35L.

Kundservice: Inget än

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 1099

 

Logga in

Tips!