Norröna Besshö

» Ladda upp produktbild

Dagsturssäck


Tillverkare: Norröna
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabil, stadig, verkar tålig, sitter bra, prisvärd.

Minus:Bältets spänne kan släppa. Stabiliteten-normalt lite overkill för 52 l

Kommentar: Jag har testat Besshösäcken (c.a. 1600 SEK), versionen med riktigt stoppat avbärarbälte, 52 liter (40 + 2 X 6 liter) under två 5-dygnsvandringar, några helgturer och nu senast under september/oktober för 9 dygns vandring i trakterna av Töfsingdalen, Långfjället. Drygt 13 kg vägde packningen, prick 20 kg inklusive mat i utgångsläget.

För sex dygn går allt i säcken även om den då känns sprängfylld, inklusive mat, exklusive liggunderlaget som jag har fastspänt vertiklat baktill på säcken. För nio dygn tvingades jag spänna fast en förstärkningströja och ett ombyte baktill utanpå säcken i en lätt vattentät packsäck, utöver GT-jackan. För nio dygn är säcken för liten för mig m.a.p. packning i fält. Blev för mycket bök med packningen första tre dygnen, så jag sätter en vecka som maxgräns, om inte tältet spänns fast utanpå, eller om man vandrar med tarp. För 5 dygn är den idealisk. Då räcker den för att mer eller mindre bara slänga ner grejorna i ryggan när lägret rivs.

Jag är 183 cm lång, med normal rygg. För mig är det precis att ryggplattan, ryggen inte är för kort. Men hade jag haft längre rygg så hade säckens rygglängd varit för kort.

20 kg kan låta mycket för säcken. Men den är stabil som en mini-Vulcan. Säcken duger till betydligt mer än dagsturer då den är väldigt stabil och välgjord. Det avspeglas också i vikten, 2 kg, dvs. c.a. samma som en strippad Vulcan som är på 80 liter (se tråden "om att strippa sin Vulcan"). Fördelen med Besshösäcken som jag ser det är att det inkluderat i vikten ingår sidofickor. Den stoppade ryggplattan suger också som en Vulcan, dvs. man blir svettig om ryggslutet.

Bra snörlås, bra avtagbara sidofickor, skön ryggplatta, bra avbärarbälte även om spännet hade en tendens att släppa lite ibland. Axelremmarna är bra stoppade. Lockfickan framåt och det finns en "plånboksficka" högst upp inuti säcken. Spännremmar på locket. Fästen för t.ex vattenflaskan på axelremmarna, och "isyxefästen" (=fiskespöfästen). "All in all", en stabil välgjord säck, gjord för att bära mer i vikt än vad det finns packningsutrymme för, vad gäller någorlunda normal vandringspackning.

Plus: Bärsystemet, allsidigheten och designen

Minus:Den går inte att vika ihop (krympa) när den är tom

Kommentar: Jag har den äldre versionen på 45 liter och med hålband längs sidorna. Jag har haft säcken i några år nu och jag gillar den skarpt. Säcken är väl genomtängt och käns mycket gedigen och det är inga problem att bära omkring på 10-12 kg.

Mest har jag använt säcken till dagsturer och som komplement till släde eller pulka. På senare tid har jag genom att minimera min utrustning också använt säcken på kortare hytteturer. Längs varmare breddgrader är det inga problem att få med sig utrusting för veckolånga turer.

Jag gillar hålbands konstruktionen med flyttbara spännband då det ger många variations möjligheter när man skall spänna fast saker och ting.

Dessutom tycker jag att säcken är snygg!

Kommentar: Den här 40 liters säcken har jag använt till dagsturer både till fjälls och till skogs. Stabil och hård rygg som gör att man kan bära ganska mycket utan att den känns allt för obekväm. Bra nätfickor på sidorna och med ett isyxefäste på ryggen. Dock blir den lite stor och "bylsig" med lite i säcken pga den styva ryggen. Men trots det, en bra säck som duger till det mesta under korta turer!

 

Logga in