McKinley Outburst

» Ladda upp produktbild

En lätt ryggsäck för dagturer, 28 l enl. specifikation.


Tillverkare: McKinley
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Sitter bra, ryggventilatilon, många finesser.

Minus:Liten volym och dåligt vikt/volymutbyte.

Kommentar: Det här är bra ryggsäck med många fördelar. Den är dock lite väl liten även för en dagsturssäck. Jag tror inte jag haft på mig en ryggsäck som sitter så bra på ryggen. Höftremmar medföljer, men jag betvivlar att de behövs, säcken sitter så bra på ryggen ändå. Även när den är välfylld så att den intar en mer rund form, vilket gör vilken ryggsäck som helst obekväm, sitter den här acceptabelt skönt.

Säcken är utrustad med vad en del kallar "krimskrams". På en säck så liten som den här är det ingen nackdel, det kan snarare vara praktiskt. Det medföljer diverse småfack, bla ett för mobiltelefon och ett som är lämpligt för tex en kniv. Dessutom finns ett innbyggt utfällbart regnskydd.

McKinleys luftventilation "AirTech System" fungerar så bra man kan begära. En varm sommardag i Göteborg ventilerade den fint, trotts att solen gassade.

Säcken är också försedd med en yttre ficka, med remmar på så att man kan spänna på saker på utsidan. Den sväljer lätt en basketboll. Även när säcken är fullpackad kan det vecket svälja en stor volym pryl som tex en vanlig sovsäck . Det blir dock lite bökit när man pressar den till max på det viset.

Den enda egentliga nackdelen är volymen. Jag tvivlar starkt på sanningen i påståendet att den rymmer 28 liter. 8 liter ligger nog närmare sanningen. McKinley kunde lätt ha lagt på ett antal liter till volymen på den här utan att kompromissa med prestandan i övrigt. Gratis mao.

Den här ryggsäcken har nog ett uselt vikt/volymförhållande.

Summering: Skön, praktisk säck men med för lite volym. Rekomenderas starkt om du klarar dig med lite packningsvolym.

Logga in

Tips!