Haglöfs Vertikal

» Ladda upp produktbild

En helmjuk dagssäck(30l) från haglöfs, finns ej i sortiment sedan en tid nu.
Gamla logotypen.


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Har troget tjänat mig till vardags, fest och äventyr i 13 år.

Minus:Har med tiden blivit sladdrig

Kommentar: ...de är få. För mig pajade den långa dragkedjan som öppnar framsidan, lagades dock ganska enkelt med några trix. Det var därtill efter ett antal års misshandel. Likaså lossnade det tätande skiktet från snölåset helt och hållet efter några år, men det är inte heller hela världen. Dessutom har det nötts ett hål i botten.
Men, som sagt det är verkligen inte illa om man betänker att jag använt den så gott som dagligen i 13 år. Oftast i stan, men även där har den packats till bristningsgränsen. Den har fått hänga med på resor, vandringar, litet klättring, drängfyllor och litet överallt. Den är lätt att slänga med då den är är hyfsat ren, trots en en del remmar samt att den är mjuk (vilket tyvärr börjar övergå i sladdrighet med tilltagande ålder).
Kort och gott: Jag har nästan aldrig irriterat mig på den, utan den har fyllt sin funktion länge och väl. Det är väl ett betyg så gott som något, eller hur?

Plus: Verkar hålla hur länge som helst!

Minus:Suuuger åt sig vatten.. för tillfället.

Kommentar: Jag äger också en gammal Vertical!

Jag har haft den nu i 13-14 år om jag räknar rätt och inte ett enda fel!

Den har varit hängochsläng-ryggsäcken men inte en enda söm har gått upp!

Jag tror att tyget var vattentåligt från början men nu håller den inte emot särskilt mycket. Man kan nog impregnera det.. för det verkar vara nån slags bomull.

dragkedjorna är nog av hög kvalitet också. Har inte haft något problem med dom vad jag kommer ihåg.

Alla remmar är av säkerhetsbälte.

Det enda som har hänt är att jag har tappat bort bröstremmen och jag har bytt dragkedjestroppar. Snölåset ser lite skabbigt ut men det fungerar fortfarande.

Slut.

Plus: Slitstark, robust, enkel, snygg, gamla loggan.

Minus:Ventilationen i ryggen.

Kommentar: Denna säcken har jag haft till det mästa sedan jag fick den (den har varit med sedan jaag var runt 6-7 år tror jag) och den ända lagning jag någonsin behövt göra gjorde jag i förra månaden (en av axelremmarnasnedre infästning, tillika avbärarabältets hade börjat gå upp) och jag betvivlar att jag behöver göra någon mer lagning innan det är dags att lägga i ny botten (det börjar vara nöthål i hörnen). Den här lilla raringen har tom blivit påkörd av plogbilen (medans jag hade den på mig), som tur var var den fullastad med skolböcker och det ända som hände var att jag katsdes nån meter eller två ut i snödrivan och tappande andan. Nu har jag den som vardagsryggsäck och den tjänar mig väl med den extraficka som jag monterat på den. I friluftsamanhang används den oftast som handbagage till och från, extra packsäck att spänna utanpå storsäcken och dagstursäck. Den saknar he hel del av de nya inventioner som finns idag men den är samtidigt så ren och enkel att det inte känns som ett problem. Det går att komma åt innehållet både från toppen (som en gång i tiden hade ett hyfsat rymligt snölås innan jag tog bort det) och bakifrån via en dragkedja som sträcker sig från topp och ner nästan hela vägen till botten. Ett isyxfäste , ett litet fack i locket (litet och litet, nu i helgen fick jag in min digitalkamera i sitt undervattenshus i den fickan utna att behöva pressa och klämma) som går att komma åt från utsidan. Bärsystemet är enkelt: två vadeade axelremmar, ett ovaderat avbärarbälte, en bröstspännare. Vaderad i ryggen.

Och sist men inte minst, den gamla logotypen! (även om det snart bara är kvar hälften av trådarna i broderiet).

 

Logga in

Tips!