Haglöfs Tight Pro Large

» Ladda upp produktbild

Droppformad Ryggsäck på 30 lit. Anpassad för aktiviteter såsom cykling, löpning och andra aktiviteter där det går fort och packningen inte kan fladdra efter.
Yttre fästpunkter samt ett nät på ryggen.


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 8 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Flexibel / anpassningsbar och genomtänkt. Sitter bra. Detaljer.

Minus:Dragkedjor.

Kommentar: Detta är min 3:e Tight varav min 2:a Pro över ca 15 års tid. Att säcken fortfarande finns kvar säger väl en del och Haglöfs har fortlöpande detalj utvecklat den. Det bästa med säcken är att den är så allround. Fungerar till allt. Det sämsta med säcken är att dragkedjorna med tiden tar stryk om man packar för hårt. Dessutom borde de gå att "koppla i hop" - på de äldre säckarna fanns snören i dragskorna som man kunde dra sidostramarna genom. Annars finns risk att de glider och säcken öppnas. Till det bättre har de senare säckarna har kilar som gör att inte hela fronten faller bakåt och allt faller ut om man slarvar med dragkedjorna.

Kundservice: Mycket bra

Köpplats: K G Jonsso Sport & Fritid AB

Plus: Slitstark, kompressionsremmar, bra bärremmar.

Minus:Päronformen som Haglöfs beskriver som "ultimat ryggsäcksform" Priset! Midjeremmen

Kommentar: Styrka som räcker år ut och år in.
Förberedd för vätskesystem c:a 1,5liter, två yx/spadhållare, elastiskt snöre på baksidan för fastsättning av stegjärn. Vet ej vilka som använder en 30liters ryggsäck när man skall klättra is men den är mycket användbar. Har den med mig överallt.

Klättergrejorna får plats i och repet utanpå, träningskläder med skor och handuk-inget problem. Den går knappast sönder när man stuvar.
Helt enkelt en äventyrssäck i miniformat.

Den har bra bärremmar men dålig midjerem. Den är smal och fäster en decimeter in mot mitten av ryggsäcken istället för i hörnen. Detta gör at ryggsäcken rullar på ryggen.

Om man packar den full blir den rund som ett päron. Då går heller inget att ta ut från mitten eller botten om inte allt följer med, går inte att "gräva runt" i den eftersom den är päronformad.

850gram,850kr

Kommentar: Har haft min Tight Pro Large i snart fyra år, och har använt den till skolan/fisketurer/skidturer/utflyckter/gympasäck m.m
Tighten funkar bäst när den är "lagomt" packad, för att om man slänger in för mycket grejor i den så blir den lite väl cylinderformad, om man har lite grejor i den så blir den allt annat än Tight. Bäst bärkomfort (och blixtlåsavlastning) får man när man har så pass mycket eller lite packning att man kan dra igen blixtlåset utan våld, för att sedan "tighta" upp säcken med sidoremmarna.
Jag har inte märkt av några problem med blixtlås eller att väven har givit vika.

Plus: Funkar till allt

Kommentar: Har haft min Tight i 2 år nu till skolan, cykelturer, korta tältturer och allt annat man inte behöver mängder med utrustning med sig. Jag gillar den helskarpt lätt och behändig att ta med sig, rymmer en hel del. Men den känns inte överflödig om man endast har minimalt med packning. Är helt och håller nöjd med min.

Plus: Passform, material, tillbehör

Minus:Onödiga finesser, toppstramare saknas

Kommentar: Har använt min i några år och jag har inget att direkt klanka på. Dragkedjan är BRA om man alltid knäpper på sidan så långt ner som möjligt ej högst upp! Bra med tillbehör använder tex Påse till cykelhjälm ibland. Vad jag saknar på säcken är väl toppstramare som på Norröna Råtass och Versting. Och att den kanske skulle varit lite hårdare i ryggen. Kanske som de gamla SHOSHo som hade ett vågformat stål wire som bärsystem?? Och ursäkta hur många använder stegjärn på en så här liten säck plocka bort. Materialet i säcken är skit bra inte en tillstymmelse till reva!!

MVH
Cristoffer

Plus: Robust konstruktion och den stora öppningen.

Minus:Att dragkedjorna går upp när de står högst upp på säcken.

Kommentar: Jag har haft säcken i tre år nu. Och den sköter sitt uppdrag bra som stadsryggsäck. För äventyren i naturen är den helt klart ok för dagsturen. Men när man vill ha med sig repet, isyxorna och stegjärnen, då är den för liten. Då vill man ha en toppmatad klätterrygga. Dragkejdorna går upp om man ställer dem högst upp på säcken när den är full. Så man måste komma ihåg att dra ned dem på sidan. Men det är suveränt att kunna öppna upp hela säcken och den sitter bra på ryggen även vid cykling i kraftigt framåtutad ställning. Vilket kan vara ett problem med sämre säckar med samma konstruktion (skavsår i nacken).

Tomas

Kommentar: Jag köpte säcken för att i första hand använda som "skolväska". Till detta ändamål får säcken toppbetyg.
Frontmatning är att föredra när man ska bära omkring tunga pärmar och böcker. Toppmatning med snölås som shoshosäckarna är krångligare.

En nackdel med säcken är däremot att det, till följd av att den är så tunn, är svårt att packa mycket i den utan att den blir till en rund boll och därmed trycker på ryggen på ett oerhört obekvämt sätt. Jag brukar använda säcken när jag går och handlar och kan bara konstatera att min sambos shosho 2500 lastar mer utan att för den sakens skull trycka konstigt på ryggen.
En säck som jag köpte för att använda som vardagssäck vill jag kunna använda för att gå till affären med, men det är svårt med tight pro large och därav det lägre betyget.

Jag har rensat min säck från isyxefästen och gummisnoddar, men skaffat ett cykelhjälmnät som varit oerhört praktiskt att använda. Den praktiska fästena för hjälmnät ska Haglöfs ha en eloge för, men priset för nätet är ganska högt. Kombinationen med hjälmnät gör att man kan få undan hjälmen även när ryggan är full - mycket användbart.

Bärremmarna är kanon. Man kan bära tungt med tight pro large, dock inte volymiöst!

Plus: Form och funktion

Minus:Dragkedjans hållbarhet

Kommentar: Dragkedjan på tightsäckarna belastas tyvärr för hårt om man packar mycket i säcken. Jag har redan lyckats förstöra dragkedjan på en Tight XL (den höll 4 år) och på en Tight Pro L (den höll i drygt 2 år). Trots detta har jag ändå varit nöjd med säcken då det är svårt att hitta någon säck som sitter så bra och där utrustningen är så lätt att komma åt.

 

Logga in