Haglöfs Tight L

» Ladda upp produktbild

En säck för många ändamål


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Slitstyrka, bäregenskaper, stort huvudfack

Minus:Svettig mot ryggen

Kommentar: När jag fyllde 40 år fick jag en Haglöfs Tight XLarge i present av min fru, om en dryg månad har den gjort tjänst i sex år.

Den har använts som dagturssäck sommar som vinter, vintertid rätt ofta i samband med skidbestigning, den har gjort tjänst på två och tredagarsturer med tält, som resväska och barlastad med 15 kilo på raska träningsmarcher med familjens hundar, två till tre pass i veckan under vinterhalvåret.

Som alltid med Haglöfs så har jag erfarit en hög slitstyrka, ehuru blixtlåset till huvudsäcken numer alltid måste säkras med att man flätar ihop togglarna i dragkläpparna och rembeslagen i botten behöver ett besök hos skomakaren.

Säcken tycker jag är en lyckad kompromiss för många användningaområden, att bära skidor har gått bra med en skida på säckens vardera sida. Bärsystemet är OK för bördor upp till 12 - 15 kilo. Ryggplattan vilken ligger dikt an mot ryggen gör den svettig att bära om det är varmt och tyget kann kännas glatt mot glatta skalkläder. Trots detta så har jag upplevt den som mycket stadig vid utförsåkning då bärsystemet är lätt att dra fast mot ryggen både vid avbärarbältet och vid toppstramarna.

Jag föredrar alltid säckar med ett stort huvudfack och tightens är lättöverskådligt, särskilt uppskattad är de två kardborreförsedda remmerna att surra termosar eller andra flaskor med.

Sammanfattningsvis så trivs jag så bra med säcken att den kommer att få följa mig tills den faller i bitar av ålderdomssvaghet och det ser ut att dröja åtskilldiga år.

Plus: bra till mindre utflykter sitter bra med lagom pakning.

Minus:ryggplatta, saknar fästen for tillbehör.

Kommentar: Denna säck är helt ok att ha som vardags säck (typ att handla gå på stam och mindre turer). Men när det kommer till det mer avancerade grejorna så håller den inte riktig måttet, blir bullig med för mycket grejor i, avbärarbältet är inte riktigt bra. Själv så har jag modifierat min för att ha skidorna där bak (funkasr hyfsat). Men om du funderar på att köpa sen så rekomenderar jag pro isället (skiljer 50 kr) bättre rygg platta dunbla isyxefästen samt att avbärarbältet är bättre utformat OCH den kan förses med dv tillbehör som finns, som till att fästa inlines, skidor ,snowborad m.m.