Haglöfs ROC 35Ryggsäck för skidalpinism, 35 liter.


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 10 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tjock slitstarkt material

Minus:Tung.

Kommentar: #Uppdatering: Jag har frågat Haglöfs om de är medvetna om konstruktionsmissen och om de kommer åtgärda den. De vill ej svara på frågan så jag kommer reklamera produkten då konstruktionen av snölåset är dålig.
###################################

OBS detta gäller den uppdaterade Roc 35. Ej den som är på bilden.

En enkel säck sydd av stark väv utan en massa krimskrams. Egentligen en bra och säck, men remmen för snölåset lossnade efter tre dagars användning. Med trasig snölås går det inte stänga säcken ordentligt. En ren konstruktionsmiss från Haglöfs så köp inte säcken av årets modell, utan vänta till de fixat felet. Annars är det en bra säck.

Kundservice: Uppdatering: Haglöfs kundtjänst svarar ej på mina frågor.
Outnet har varit väldigt sega med att svara. De har erbjudit sig att skicka en ny ryggsäck mot att jag postar den gamla till dem. Den nya ryggsäcken har samma konstruktionsmiss så jag är inte intresserad.

Köpplats: Outnet

Pris: 1325

Plus: Kraftiga material, funktion, förberedd för vätskesystem.

Minus:För stor för att vara liten. För liten för att vara stor. Inte lagom.

Kommentar: ROC 45 är en gedigen ryggsäck som är gjord i kraftiga material. Jag ägnar mig inte åt skidbestigning utan tyckte bara att det verkade vara en bra säck, och det är det väl också. Den är hyfsat skön att bära även när man lastar i en del, men det jag skulle inte vilja bära tungt i den några jättelånga sträckor (miltals). Den är som sagt robust och lämpar sig bra för att kånka omkring på klätterutrusning tycker jag. Man får väl inte i några hiskeliga mängder, men allt som behövs för topprepsklättring plus kläder får man lätt i. För mina behov har ändå denna ryggsäck inte varit en fullträff. Jag hade en 25/30 (?) liters ryggsäck och behövde en större som man kunde ha på resor osv. Jag köpte denna men insåg fort att jag nog skulle ha haft en i 60-liters klassen. Men som sagt, nu funkar den bra som klättersäck.

Vill du ha en ok skidbestigningssäck på 45 liter så kan den nog funka, men vill du ha en frän lite större ryggsäck för resor osv. rekommenderar jag att du kollar efter något lite större!

Plus: Skön att bära om man packar tungt

Minus:Bara ett isyxefäste-fast de e ju inte en klättersäck

Kommentar: Skön att bära om man har packat ner lite klätterskrot å den sitter inte i vägen för selen men som ni nog redan läst så blir det lite lite utrymme om man har hjälm. Väldigt tåliga vävar även om reflexdetaljerna på locket börjar tappa sin lyster efter en smärre incident där ryggan gled ner för ett snöfält och sen strikade ett gäng stenar.

Plus: Kompakt, smidig och fräck.

Minus:Höjden i nacken

Kommentar: Har provat säcken under väldigt olika förhållanden. Vandring i Arizonas öken, klättring hemma i Blekinge och toppbestigning med skidor i Jämtland. I samtliga fall har säcken fungerat mycket bra. Den är flexibel, stabil, välproportionerad och stryktålig. Det enda som hindrar mig från att sätta en femma på en är höjden. Som någon nämnt innan mig är den lite för hög i nacken. Speciellt om den är välfylld (vilket som ni vet, alla ryggsäckar oftast är :) .... oberoende av volym)

Kommentar: Ja, jag kan inte yttra mig så värst mycket om det är en bra skidbestigningssäck eller ej. En sak som jag brukar kolla är om man kan luta bak huvudet med hjälm utan att det tar emot allt för mycket. Rock 45 är nog en av dom säckar som jag sist skulle välja om jag skulle köpa en ny klättersäck. För när jag såg den i affären så tänkte jag, Roc, det borde vara en klättersäck. Men där hade jag fel. Och är det så att de har tänkt sig att den ska vända sig till klättrare också så har de misslyckats totalt.

Plus: Skidfästet spadfästet robust förstärkningar

Kommentar: Jag håller helt med de andra recensionerna men vad jag först märkte var att med hela säcken fullpackad och åtspän så lutade jag mig framåt och upptäckte att skenan som sitter fast i ryggplattan trycktes rakt in i ryggraden. Detta problem fixade jag med att vända med ryggplattan och nu är det mycket bättre.
Mitt andra problem är att med en fullpacked säck så är det jävligt svårt att komma in i topplocket.
Bortsett från detta tycker jag att säcken är mycket bra och robust, smartast är skid/spadfästet/kompressionsremsystemet som håller måttet med råge.

Plus: Enkelheten, skidfästet

Minus:Inget repfäste innanför locket, lite konstrultionsmissar, ej höjbart t

Kommentar: Eftersom någon hade recencerat roc 45 under denna rubrik så fortsätter jag här.

Har tittat på en bra skidbestigningssäck och det finns inte så många med ett bra system för att fästa skidorna (Arcteryx Borea, Klättermusen Gungner och Dynastar säckarna). Men problemet med Arcteryx säckarna i alla fall Borean som har allt är just att de har allt, massor med blixtlås, spännen och funktioner. Klättermusen har rullöppningen som jag inte tycker är någon höjdare på en säck som skall användas vintertid. Dynastarsäckarna har oxå lite pryl och fick hystreri. Så till Rock-45:an den är verkligen en ren säck, inga onödiga spännremmar eller blixtlås här. Sen använder de hålband, perfekt om man vill modifiera lite. När jag kom hem slängda jag i 13 kg ringbrynja, 5 kg klätterskrot, isyxa, 50m rep, spade och spännde sen fast ett par ett par telisskidor. Tungt, säkert en bit över 25 kg, men bärsystemet känndes ok ändå. Blev lite mycke prylar vid skidfästet (chillibindningar med höga plattor är inte så smidiga att spänna fast:( Nej nu väntar jag bara på snön så skall vi ut och testa på allvar...

NYHET 20010419
Har nu testat Rock 45 på allvar, se tidigare intryck nedan.

Efter några veckor i Canada samt påskhelgens telistur i Norge som innebär att man har rejält med prylar med sig kan jag göra en komplettering av tidigare intryck.

När vi gick upp på Gangesaksla hade jag med mig, rep, isyxa, camelback, spade, fika, telisskidor, hjälm, förstärkningsplagg, liten kompaktkamera och system kamera, dvs ganska fullt i säcken!

Inga problem att spänna fast allt och det kändes rejält stadigt, även vid marchen genom stenpartiet (blockstensteräng med stora stenar) kändes den mycket stadig.

Jag har inte märkt något av att rygplattan åker in i hjälmen, om inte ryggsäcken åker upp så att man har midjebältet i midjan förstås (när man åker i sittlift händer detta).

Det går aldeles utmärkt att dra åt säcken ordentligt tight när man sedan skall ner. Systemet för att fästa skidor på tycker jag fungerar bra. Men det blir lite trång när man skall ha isyxa, skidor och spade se även nedan.

Det finns några minus oxå:
- När man har en tvåliters Camelback så kan man inte få igen fickan (samma ficka för ryggplattan) så det blir en liten glipa, funkar bra ändå, men ...
- Lite långa remmar i midjan osv, men det är ju bara att modifiera.
- Isyxinfästningen kanske fungerar bra om man isklättrar dvs korta isyxor, men jag tycker att de sticker upp för mycket back om man har en lite längre isyxa.
- Spadfästet fungerar men jag kör hellre spaden i säcken så slipper man att det flyger grejor när man gör en fetvurpa.

Samanfattningsvis är det en mycket bra säck om den passar på din rygg! Det finns få säckar som jag tycker är bättre (vad jag tyckte om Arcteryxen kan ni ju se i recensionen nedan) men inte riktigt en 5:a så det får bli 4+!

NYHET 20040808
Nu skall den iväg...
Okej det är en bra säck men lite för liten, när man packar den knökafult orkar inte bärsystemet med, så jag uppgraderar till en Arcteryx Nedle 55 som har bättre bärsystem, höjbart topplock, kan strippas osv.

Annars har den fungerat bra i 3 år och jag har verkligen använt den, många skidbestigningar blir det...
Säcken har helt klart hållt vad den lovar för det priset, men det finns bättre!

Kommentar: Kan inte annat än hålla med! Först trodde jag att midjebältet var för ostabilt - men detta visade sig felaktigt, i alla fall vid kortare tvådagars turer. Återstår att se hur det känns efter en vecka, men hittils är jag endast positiv. Väskan är dessutom förvånansvärt lätt!

Plus: Bärkomforten

Minus:Vikten, över 1.3 kilo för en 35 liters säck är lite mycket

Kommentar: Hglöfs nya ROC-serie är verkligen de bekvämste 25-45 liters säckar jag har sett och prövat. Tack vare ett brett höftbälte, en plastplatta längs ryggen och en skena på plattan som gör att du kan anpassa säcken efter formen på din rygg. Kontentan blir att bärkomforten blir i särklass. Ett tips är att köpa till ett vätskesystem. Platypus passar bra.

Plus: Bärkomfort

Minus:Vikten

Kommentar: Jag har just köpt en Haglöfs ROC 35. Till saken hör att jag inte åker skidor. Jag kan dock säga att detta är den bekvämast ryggsäck jag har haft förmånen att vara ägare till. Framför allt är det ett rejält bärsystemet med ett brett höftbälte, ryggplatan och stålskenan i ryggen som ger bärkomforten.

 

Logga in