Haglöfs HIC 23Liten dagturssäck


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 3.333.333.333.333.33
(betyg 3.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Sitter perfekt. Snygg

Minus:Svårpackad öppning.

Kommentar: Har haft en Hic 28 sedan den var färsk på marknaden och en Hic 23 som jag bara var tvungen att köpa när den reades ut för 300:- för nåt år sedan.
Som påpekas kan den inte stå upp, och är lite bökig att packa, men i gengäld sitter den som "handsken på handen".
Har haft två olika Tight tidigare och det går inte att jämföra. Både 23:an och 28:an är utmärkta snösportsväskor (har åkt massa bräda med båda två), sitter tätt mot kroppen. 28:an har fördelen att man, som på större väskor kan tajta åt väskan mot ryggen, uppe vid bärremmarna (nån som fattar?) samt att den har ett löstagbart, bredare höftbälte. 23:an å andra sidan har ett grymt behändigt format för snowboard/windsurfing/cykling.

Plus: det superbra topplocket

Minus:mina dragkedjor pajjade

Kommentar: jag tycker den är skitbra:) att topplocket enkelt stängs med ett elastiskt snöre kring en krok passar mig helt perfekt, då kan man mata den jättefull och låta prylar sticka ut utanför. själv bär jag aldrig något som måste stå upprätt i ryggan, jag brukar bara kasta den på golvet.
tyvärr har dragkedjorna pajjat, annars hade den fått en femma i betyg, men jag gillade den så mycket att jag inte kunde hitta en bättre rygga, så jag lagade den med att "sy ihop" dragkedjorna en bit med elastiskt repsnöre, så nu får det plats ännu mer!

Plus: Snygg design, snabbstängt lock, många småfack

Minus:Opraktisk design: rund botten, svårpackad

Kommentar: I svallvågorna av Haglöfs produktexpansion under tidiga 2000-talet kom ett flertal nya ryggsäcksmodeller, några för att stanna, några för att försvinna. På H's hemsida verkar HIC höra till den senare kategorin, och jag kan förstå varför.
Min HIC på 23 liter köptes begagnad i gott skick, eftersom den var billig och min gamla Shosho3000 från tidigt 90-tal var utnött. HIC'en är snygg, och jag tänkte den mest som stadssäck, eftersom jag tycker 23 liter är för lite för en riktig dagsäck, med den förhållandevis höga vikten.
Faktum är att 23 liter kan vara väldigt olika stort: Min gamla shosho rymde kopiöst mycket (och tungt), medan HIC'en rymmer förhållandevis lite. De 23 litrarna är svårutnyttjade pga säckens sköldpaddsskalsform, och stängningen känns vek, inget man dra ihop en överfylld säck med precis.
Säcken sitter skönt och har en massa fina utrymmen för pennor, mobil etc, vilket gör den till en OK stadssäck. Ett minus för att det är svårt att få ned en vanlig A4-pärm dock. Säcken känns slitstark, men jag tvivlar på att jag kommer att nöta ut den.
Slutligen måste jag gnälla på den runda bottnen: det är stört omöjligt att ställa något fyrkantigt (ett mjölkpaket) i botten, och säcken vägrar stå upp. T o m om man lutar den mot något hasar den ned, vilket irriterar om man har något som inte får välta i den.

 

Logga in