Osprey Poco PremiumMed en barnbärstol bär du den allra värdefullaste lasten du någonsin kommer att bära. Därför har Osprey tagit säkerheten på allvar när de utvecklade sina nya barnbärstolar. Barnbärstolarna har en stabil och lätt ram som uppfyller högt ställda säkerhetskrav samt ett justerbart sele för barnet med ett säkerhetslås som är barnsäkert.

Pocos bärsystem har en ryggpanel i mesh som ger optimal ventilering och komfort. Rygglängden kan lätt justeras, vilket är bra när föräldrar med olika rygglängd vill turas om att bära barnbärstolen. Även avbärarbältet kan snabbt justeras för att passa bäraren.

För att ge barnet bästa möjliga komfort har Poco en justerbar sits för barnet som kan sänkas allt eftersom barnet växer samt justerbara fotstöd, för att barnet ska kunna sitta stabilt och bekvämt. Barnets säte har försetts med så mycket mesh som möjligt, för att ge bästa möjliga ventilation, samtidigt som barnets sele är tillverkat av andande Bio Stretch EVA skum.

Eftersom man aldrig bara bär ett barn utan alltid har blöjor, ombyten m.m. med sig har Poco en inbyggs väska på 14 liter som rymmer det nödvändigaste samt en avtagbar ryggsäck på 16 liter.

Poco har en konstruktion som gör att den tar mycket liten plats när den packas ihop – perfekt när man är på resande fot. Med barnbärstolen följer ett smart solskydd som snabbt går att sätta på plats när det behövs.

Volym: 34 l
Vikt: 3,3 kg

• Justerbart bärsystem och ventilerade ryggpanel
• Justerbara axelremmar, sits och fotstöd för barnet
• Ficka för vätskesystem
• Tar liten plats när den packas ihop
• Meshfickor på sidorna för leksaker, vattenflaskor m.m.
• Max lastvikt: 22 kg inkl. barn, packning och bärstol
• Stort fack för packning (14 liter)
• Avtagbar ryggsäck (16 liter)
• Mobilficka på axelremmen.
• Säkerhetsficka
• Inbyggt solskydd
• Skötbädd
• Igelkotten ”Spike”


Tillverkare: Osprey
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: -Avbärarsystem av topklass. -Avtagbar skötväska. -Extra förvaring i botten på säcken. -Möjlighet att bära med vätskeblåsa ( Säljes separat ). -Solskydd ingår. -Skötbädd ingår -Fickor för nycklar och telefon på bärremmar. -Möjlighet till regnskydd ( Säljes separat )

Minus:-Möjligen är priset ett minus.

Kommentar: Köpte denna Barnbärstol till vår flicka som är född december 2011 då vi är mycket ute i skogen och plockar svamp.
Bärsystemet är helt makalöst bra då det går att reglera på alla sätt man kan tänka sig och där igenom reglera var och hur man vill fördela vikten från barn och packning. Avbärarbältet ger snabb möjlighet till justering och man kan snabbt ändra mellan att låta huvudvikten vila på höften eller på axlarna.
Efter snart ett och ett halvt års användande kan jag säga att man lär sig bära barnet väl i denna bärstol och kan transportera med både vätska och mindre packning. Enligt tillverkaren är max belastning 22kg inkl. barn och packning.
Detta ger att man har en vikt på 3,3kg för säcken och ca 3kg vatten med som grund under en tur. Barnet kan då väga 15,7kg och då har man ingen annan packning med i form av ombyte.
Jag kan inte rekommendera att över skrida denna gräns men min erfarenhet är att ryggsäcken håller i sitt bärsystem både för barnet och lyftöglor även om man packar mer.
Mitt barn är i dag två år och väger ca 13-14kg men med vinterkläder och ombyten och blöjor samt fika till familjen mm landar vi på en last kring 25-30kg.
Detta är betydande mer än de 22kg som är specat men fullt möjligt att bära.
Den som drabbas hårdast är den som bär och därför rekommenderas bra skor med stötabsorberande sulor för att klara belastningen. Även en god tränad kropp behövs.
Vid dessa högre belastningar är vätskeblåsan guld värd och även det avancerade avbärarsystemet är guld då man kan hitta en optimal inställning och senare justera då läget förändras eller kroppen kräver en ändring.

Liknande produkter: Såg över hela marknaden hos de svenska sportbutikerna med fysisknärvaro i Skåne. Ingen kunde erbjuda samma möjlighet till solskydd och regnskydd med kombinationen att bära med sig barnets extrakläder och blöjor mm.

Kundservice: Exemplarsikt från Naturkompaniet i Kristianstad som fick sälja både säcken, vätskeblåsa och regnskydd.

Pris: 2499

 

Logga in