Rainbow OasisRainbow Oasis


Tillverkare: Rainbow
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mycket rymlig sittbrunn, krängstabil (ej rank), kursstabil, känns lätthanterlig, välbyggd/hållbar.

Minus:Lite "trög" i fart och respons. Pga sittbrunnens tilltagna bredd och placeringar av däckline-fästen slog jag emellanåt i paddeln i kajaken.

Kommentar: Jag började paddla under 2018 och anser mig vara nybörjare. Rainbow Oasis 430 har jag provat på havet under en övernattningstur, ca 6 km och sedan gjort lite jämförtest med andra kajaker. Det är en plattbottnad, bred och kort kajak i plast med "inbyggd skädda". Oasis är riktigt rymlig, den största kajak jag suttit i och jag är 2m lång och väger 95kg och det var rejält med plats över. Stabiliteten är utmärkt och jag kände mig helt bekväm i vågor på 50-60 cm. Dock tenderade jag att bli översköljd av vatten snarare än att kajaken "lyfte" i vågorna - kajaken var utöver min vikt även lastad med utrustning. Jag övervägde ett köp, men efter att ha provat den direkt mot andra kajaker (varav en så rank att jag inte vågade mig utanför piren) önskade jag mig något som var en aning "livligare" att utvecklas med. Den verkar stadig och hållbar, uthyraren hade flera oasis 430 och de hade klarat sig fint.

Liknande produkter: Andra jag provat: Tahe Oceanspirit PE HV

Plus: Billig, extremt enkel, lättmanövrerad, kul i vågor

Minus:Trög, tung, blöt

Kommentar: Havsabstinensen blev svår, så jag rusade ner till Djurgårdsbron och hyrde en Oasis Rainbow - en liten rotationsgjuten kajak av absolut enklaste modell. Den är bara 425cm lång så det är inget fartvidunder. Den är bred och flatbottnad (passar bra för uthyrning). Kajaken har varken skädda eller roder, men är förvånansvärt kursstabil. Jag paddlade genom Djurgårdsbrunnskanalen smått besviken: den var trög och rätt tråkig i det lugna vattnet.

När jag väl kom ut ur kanalen blåste det rätt mycket, och vaxholmsbåtar och annat otyg drog upp rejäla vågor. Då blev det plötsligen väldigt roligt att paddla, men väldigt blött. Kajaken är väldigt lättmanövrerad och surfar stabilt och livfullt på svallvågor (det behövs inte mycket).

Sittkomforten var mycket bra för mig (173 cm lång). Priset är nästan oslagbart: ca 6000 kr.