Folbot CooperFaltkajak (hopfällbar med duk som dras över ett aluminiumskelett).


Tillverkare: Folbot
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabil. Snabb. Lätt. Genomtänkt konstruktion. Snygg.

Minus:Många delar. Tar 30 min att sätta ihop. Lite bred över fördäcket.

Kommentar: Snabb hållbar kajak. Snabb pga låg vikt och fin kajakform. Mycket stabil i hög sjö. Stora packutrymmen. Osänkbar.

Kundservice: Inga problem med tillbehör och reservdelar.

Plus: Enkel att förvara och transportera. Livstids garanti. Utmärkta paddelegenskaper. Dragkedjor som öppnar hela däcket underlättar flexibel packning.

Minus:Stor sittbrunnsöppning (kan vara problem vid rollar). Högt ryggstöd på sitsen försvårar att lägga sig över akterdäck.

Kommentar: En faltkajak som Folbot Cooper har två aspekter att bedöma: Montering/transport och paddling. Den smäller högt på båda. Jag har personligen ingen erfarenhet av andra faltkajaker, men på andra försöket gick monteringen på mindre än en halvtimma, och då var den välmonterad. Nermonterad kan jag dra den på en cykelkärra, så bättre blir det knappast.

Paddling har jag mer erfarenhet av, och Cooper beter sig mycket bra på vattnet. Den är kursstabil men reagerar ändå kvickt på lutning och manövertag. Då jag börjat paddla den vintertid har jag ännu inte testat räddningsövningar. Framför allt rollar kan jag nog behöva lära om för den här konstruktionen.

Liknande produkter: Feathercraft Khatsalano

Kundservice: Den svenska distributören, Dragon Canoes AB, var den mest engagerade jag haft att göra med (även efter köpet var avklarat). Stort plus i kanten.

Köpplats: Dragon Canoes AB

Pris: 20500

Logga in

Tips!