SIGG Vattenflaska

» Ladda upp produktbild

Vattenflaska i lättmetall.


Tillverkare: SIGG
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Hållbar, lätt, plastad invändigt

Minus:Svår att diska

Kommentar: Köpte en SIGG 1 l flaska och den har varit med i vått och torrt i två år nu. Den har fått en del bucklor och repor, men är lätt och tillsammans med det isolerade ytterfordalet kan man hålla vätska kall på sommaren eller flytande på vintern.

Flaskan är plastad inuti och i bruksanvisningen påtalas mkt tydligt att flaskan är avsedd för dryck och INTE för bränsle, så jag tvivlar på att den ger upphov till Alsheimers (vilket jag gjort även om den inte var plastad - tror ni att man hade fått sälja livsmedel i aluminiumförpackningar om detta gav upphov till alvarliga sjukdomar ?).

En annan finurlighet är att det är samma dimension på öppningen till flaskan som på t ex Optimus bränsleflaskor. Det skulle till nöds gå att ha bränsle i den och koppla den till t ex Optimus Nova om man av någon anledning är tvungen till detta.

Nackdelen med flaskan är att den är svår att diska, men detta brukar jag lösa genom att fylla den med varmt vatten och maskindiskmedel - då lossnar eventuella beläggningar lätt.

Plus: Hällhålet i korken

Minus:Dyra och ej lämpade för föda

Kommentar: Aluminiumflaskor är tänkta att ha bränsle i. Aluminium ger Alsheimers.

PET-flaskor är flexibla (tål stötar) och väger mindre samt kostar väldigt lite. En-liters flaskan som det bland annat säljs Ramlösa i är bra. De är bra mycket billigare. Bränsleflaskor bör färgkodas. Rött betyder normalt sprit/bensin, grönt diesel/fotogen.

När det kommer till kastruller så är åtminstone ytterkastrullen i Trangiat värt att byta ut till rostfritt av samma orsak och för att den tål att vedeldas/värmas.

Kommentar: Har släpat med min Sigg på otaliga utflykter/vandringar och är oerhört nöjd. Håller dock inte med föregående som inte fått bucklor - min är skapligt bucklig.
Men det har inte jättestor betydelse.

Håller drickan/vattnet kallt länge. (Och är snygg)
/p

Plus: Hållbar. Tappa-vänlig

Minus:Locket, om man har "sportflaskemodellen"

Kommentar: Mycket hållbar flaska, som trots en hel del omild behandling inte har bucklat sig. Enda minuset är att "piplåsmekanismen" på mitt lock (sådan där sportflaskelock) ibland låser sig i "stängt" läge, vilket för med sig att flaskan inte går att dricka ur om man inte skruvar av locket. Bra, i och för sig, att man inte får vatten i ryggsäcken, men inte helt schysst lösning.