Platypus vattenflaskaHoprullbar vattenflaska.


Tillverkare: Platypus
 
Betyg: 3.673.673.673.673.67
(betyg 3.67 baserat på 46 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 6 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    
Sida: 1 2 3 Nästa Sista 

Plus: Inget

Minus:Svårhanterlig, läcker, lyckades inte suga ur någon vätska genom munstycket

Kommentar: Fick med en platypus vattenpåse till en Craft midjeväska... testade att använda den ett par gånger men blev bara förbannad varje gång... av att den var hel omöjlig att hantera... har svår att fylla hård och kantig... och dessutom så var det skitsvårt att suga ur vatten ur slangen.... har slängt skiten.

Liknande produkter: Camelback är MYCKET bättre.

Köpplats: Intersport

Pris: 300

Plus: Liten tom

Minus:Svårfylld i fält, läcker och smakar samt dyr.

Kommentar: Har två, båda lider av läckande kork och plastsmak!
Det finns bättre vattenbehållare i retursvängen, till vida lägre kostnad.

Plus: Lätt, liten packvolym tom.

Minus:Korken läcker, ger mycket plastsmak snabbt

Kommentar: Den stora fördelen med Platypus1-litersflaska är den låga vikten, 28 g, och att den nästan inte tar någon plats alls då den är tom.

Den är svår att fylla i en sjö eller bäck, lätt om man hittar ett litet vattenfall med minutvolym som vattenkranen hemma i köket.

Det blir rejäl plastsmak på vattnet, direkt! Känns inte om vattnet används till matlagning, men för att släcka törsten med är det äckligt. Och något mer irriterande än en läckande kork vet jag knappast...

Kommentar: Överreklamerad pryl, till rejält pris!
En vanlig pet-flaska från bryggerinäringen gör precis samma jobb, väsentligt billigare.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 200

Plus: kompakt, smidig, lätt, lättpackad, mångsidig, skall klara kokande vatten.

Minus:Bit-ventilen verkar ge en viss plastig 'torr' smak. Skulle önska en bättre ventil med motsv. kran för vid nedpackad fylld riskerar det komma tryck på bit-ventilen och den börjar läka dyrbart vatten.

Kommentar: Gjorde misstaget att köpa en 1 liters platypus, skulle ha köpt en större, säg 3+ liter.
Behändig att ha som personligt vattensystem, går även bra att ha när man är flera.
Skall finnas dusch-tillsats mm som tillbehör.

Fungerar utmärkt i skog och mark när man springer efter hund vid ex. jakt, men även utmärkt vid vandring.
Det råd/tips jag vill ge någon som skall köpa en är att inte köpa en för liten. Den väger inte många gram mer som fler-liters och du kommer att ångra om du inte köpte en större när du står vid en kall-källa på fjället och har några mils vandring kvar.
Köp gärna en liten ( 1 L ) för direkt användning och en större för att lagra vatten i.

Liknande produkter: vanlig vattenflaska, platypus big zip, PET-flaska.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 160

Plus: Tar ingen plats när den är tom, lätt

Minus:Lite svår att fylla i fällt

Kommentar: Har haft en 1 liters Platypus i sju års tid nu och för mig är den en obligatorisk pryl på resan. Lätt att stoppa ner i en väska eller större jackficka. Vipps kan man plocka fram en liter bara sådär :) Given att ha med på stranden under solsemestern.

Funkar även bra vintertid eftersom den är enkel att knöla ner i innerfickan och på så sätt hålls varm av kroppsvärmen. Fyller jag på med ljumet vatten på morgonen så behöver jag inte tina snö till lunch, har funkat bra ner till -25.

Acceptabel vad gäller plastsmak, smak uppträder efter ett dygn, platypus är varken den bästa eller sämsta flaskan i det avseendet.

Det ända jag finner negativt är att flaskan är svår att fylla ute i naturen. Strömmande vatten får flaskan att kolappsa innan den blivit fylld, luften trycks ut och flaskan blir platt. Enklaste sättet är att använda ett annat kärl att hälla med.

Kommentar: Finns i en uppsjö av varianter, från 1 liter till 4 med stor öppning som man klämmer igen till skruvkork som man skruvar fast slangen i.
Om man hade tängt att ha sportdryck i sin så kommer den att bli aningens missfärgad men den tar inte åt sig nån smak. Åxå bra att skaffa den med stor öppning eftersom det är rätt svårt att dosera pulver genom den lilla öppningen som skruvvarianten tillhandahåller.

Plus: Smidig, bra Kundservice.

Minus:Ingen gradering på vissa modeller

Kommentar: När man vill spara plats så är ju de här flaskorna riktigt bra... Den kan stå fritt när den är tredjedelsfylld, den tar ingen som helst plats, även när den är fylld, eftersom den är rätt så slimmad i konstruktionen.
Det enda som jag egentligen saknar är gradering på sidan, även fast de nyare modellerna faktiskt har både liter och fluid ounzes.

En annan bra grej med Platypus är ju att tillverkaren, Cascade Designs, som också tillverkar Thermarest o andra bra märken, är så fruktansvärt bra på att byta ut saker.
Jag är på min tredje flaska nu, som jag fått genom att helt sonika skicka in den gamla flaskan när den har gått sönder i "svetsningen". Detta verkar funka globalt dessutom. Briljant.

Kundservice: No-fuss-mentalitet. Lätt att få nytt, och det går snabbt! Kontakta antingen natonella distributören, eller direkt Cascade Designs i USA.

Plus: Formen, tål kokande vatten ,smaksätter ej vattnet

Minus:Liten diamater på öppningen

Kommentar: Vätskepåse med slang och liten öppning.
Smaksätter ej vattnet. Långsmal form gör den smidig att
förvara i ryggan stående. Tål kokande vatten.

Kommentar: En shyst flaska, men några nackdelar som drar ner betyget.Det är svår att fylla vatten i ungefär som att försöka fylla vatten i en plastpåse. Saknar måttangivelse och korken kunde sitta fast i flaskan som på nalgene. Speciellt om man är slarvig som undertecknad.Den låga vikten och den lilla packvolymen drar dock upp betyget.

Plus: "backventilen" i sugmunstycket

Minus:de få gängorna på locket vid slangens infästning.

Kommentar: Använder min flaska dels dagligen vid löpning och dels vid vandring. Efter att ha missat att "slanghatten" satt snett på en gång kollar jag nu extra noga eftersom flaskan delar rygga med jobbkläderna!!
Min modell har den stora öppningen i överkant med zip-lock vilket gör den enkel att fylla, även i bäckar.
2 liter räcker ganska länge. Jag är mycket nöjd med min flaska.

Kommentar: Ni som sågar denna produkt, hur använder ni den egentligen? Jag har ägt och brukat min Platypus med slang i tre år. Den har varit med i ryggsäcken, under ca 200 skiddagar, vilket har innefattat både skidbestigningar och räserfart i pisten, med vurpor och annan misshandel. Jag bär den i stridsselen under militära övningar, då jag är reservist. Detta innebär ålning, krypning i skog och stadsmiljö. Den är med på vandringar, kayakturer, cykelturer och ibland i bilen. Huruvida det smakar plast om vattnet eller inte ger jag fan i, det gör ju t.o.m Cola i PET-flaska, men hållit har den gjort. Det gjorde däremot inte min förra vattenpåse med slang av annat märke.

Kommentar: Hade oturen att använda Platypus under en paddelsemester på 14dagar. Den läckte och vattnet smakade illa efter kort tids förvaring i vätskesystemet. Det finns andra produkter som fungerar bättre, jag tycker dock att de flesta liknande system sätter en otrevlig eftersmak på vattnet. Det viktigaste för mig blir att den i alla fall håller tätt.

Plus: Det kan man fråga sig

Minus:Läckage

Kommentar: Platypus blev sågad av flera deltagare under Marathon Des Sables då den började läcka.
http://www.sandmarathon.com/mds16-gear-list.pdf

Det finns en mängd liknande flaskor så varför inte prova en som inte har rykte om sig att läcka?
Själv har jag provat både original från Camelbak och Salomon och är mycket nöjd med båda.

Plus: Gratis

Minus:För mycket

Kommentar: En vattenflaska som är svårfylld ogillas lätt, Platypus är mycket svårfylld i terrängen.
En vattenflaska som läcker p g a för få gängor i korken kan man inte lita på när vatten verkligen behövs.....
På grund av mjukmedlet i flaskan så smakar vattnet efter en kort tid mjukmedel, riktigt illa speciellt som mjukmedel lär vara giftigt.
Platypus med slang i ryggsäcken kan göra jobbet bra, även Ortlieb smakar mindre, men den lilla fickmodellen gör sig bättre hos någon annan. En 50 cl flygspritflaska kan kompletteras med en kork i kapsylen och bättre lösa uppgiften.

Johan K

Plus: Nära till hands när man behöver vatten.

Minus:Locket, som kan vara svårt att få på rätt i början.

Kommentar: Jag svettas ganska mycket när jag anstränger mig. Jag måste då dricka lite mer vatten än den normala personen. Att riva i packningen eller sträcka sig ända bak på ryggsäcken tyckte jag var jobbigt tillslut. Det i sin tur resulterade till att jag inte drack så mycket som jag behövde. När jag då såg Platypus konstruktion så förstod jag direkt att det var en höjdare. Den finns alltid nära till hands när man är törstig, även om man inte är det, och där igenom slipper jag uttorkning.
Mina kompisar gick genast och köpte var sin också efter en stekhet sommar.

Men som med allt annat finns det alltid något som kan göras bättre.
Jag har haft min i två säsonger nu och har bara två klagomål. För det första så skulle det inte skada att ha lite bättre/fler gängor vid påfyllningshålet. För det andra så har påsen missfärgats på insidan (blivit gul i kanterna), vet inte vad det kan vara.

Förutom detta, som man bara får se över lite extra innan man använder den, så har den fungerat perfekt!

Kommentar: Jag var rätt nöjd med min Platypus. Lite plastsmak på vattnet - men visst är det smidigt att den krymper alltmedan man dricker... Och så kan den stå upp! Jag hade med den varje helg och var rätt mallig för den.

Så var det samling för ännu en utehelg, jag skulle köra före till startplatsen. Backar ut med schwung, hade bråttom att komma iväg. Och så: PLOOFFFF!!! -Vad var det??? Vevar ner rutan, och hör skrattsalvorna från de andra. Jag hade kört över min fyllda Platypusflaska, som jag lutat lite käckt mot bakhjulet och sedan glömt bort att lasta in. Jaja, så kan det gå.

Har nu köpt en 0.6-liters grön SIGG-flaska. Tror ni att den håller för att backa över? Jag ska nog inte prova...

Kommentar: Jag har inte fått någon vatten flaska så jag hoppas att ni har rätt som recenserat här...

Plus: Låg vikt och volym, rätt använd fyller den sin funktion.

Minus:Inte lika lätthanterlig som en vanlig flaska.

Kommentar: Jaha, kanske jag också skulle passa på att säga något om Platypusflaskan... Det verkar ju vara på modet ;-)

Allt handlar om avvägning. För- och nackdelar. Om man har behov av flexibilitet och låg vikt samt vill hushålla med tillgängligt utrymme så kan man satsa på Platypus. Om man å andra sidan vill ha en flaska som är lättare att hantera och dricka ur, känns "100%" säker att den inte kommer att läcka samt inte är viktkänslig på grammet när, då kan man välja någon vanlig modell.

Själv tycker jag att Platypus, med låg vikt och volym, är ypperlig som ett komplement till den vanliga flaskan. Säg att man behöver mycket vatten en dag. Eller så kan man lämna den vanliga flaskan i baslägret när man gör en topptur.

För rätt ändamål är alltså Platypusflaskan att rekommendera, men använd den med urskiljning.

Nu tycker jag att vi stänger den här tråden... Med 28 recensioner innan min så borde allt vara sagt om Platypus vid det här laget, tycker ni inte det? ;)

Hälsningar,


/JOHAN

Kommentar: Kalas pryl för den som tänker på vikt och funktion...

Sida: 1 2 3 Nästa Sista 

 

Logga in

Tips!