Platypus Hoser 2l Short2 liters vätskesystem med slang och bitmunstycke.


Tillverkare: Platypus
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt att dicka ur

Minus:lite svår att diska

Kommentar: Jag har en 2 liters och den funkar mycket bra , var lite orolig i början för att den inte skulle hålla med den har nu ändrat mig. Den verkar vara hållbar.

Plus: Volymen och lätt att dricka ur

Minus:Bitmunstycket kan om man är ovarsam lossna från slangen

Kommentar: Jag tycker det är en suverän vätskebehållare. Var skeptisk innan jag lånade en inför en tiodagars tur i Jämtlandsfjälllen i sommar men lärde mig snabbt att uppskatta den så mycket att jag köpt en egen. Den rymdes perfekt i topplocksfickan på ryggsäcken, hade tillräcklig volym för att räcka två-till tre marschpass/påfyllning vilket behövde då det var ont om vatten i många vattendrag. Tillsammans med vanlig skruvkork var den även utmärkt som vätskebehållare vid tältplatsen för att slipp springa efter vatten stup iett vilket annars brukar vara fallet.

Plus: Priset, du har alltid vatten lättillgängligt.

Minus:Svår/omöjlig att diska.

Kommentar: Håller med om att det var lite svårt att dricka i början (första träningspasset med den), men jag tror att det mest beror på svårigheter att koordinera bita/suga. :)
I övrigt så är det värt pengarna. Satsa gärna på en med zip-lock, vilket gör den lätt att diska. Har inte testat min blåsa med sportdryck än, så jag kan inte uttala mig om hur det fungerar.
Lås er inte fast vid att ni måste ha en 'kompatibel' ryggsäck heller, utan jag kilade fast min blåsa i en Haglöfs Shosho3000, mellan ryggen och en tröja, och drog åt kompressionsremmarna. Drog ut slangen genom vanliga packhålet och sen var det bara att tuta och köra!

Plus: Fungerar, lång slang, priset, livstids garanti, gott om reservdelar.

Minus:Bitmunstycket kunde vara vinklat.

Kommentar: En helt ok vattenpåse. Slangen är ganska lång vilket kan vara praktiskt. Bitmunstycket fungerar mycket bra trots att jag tyckte att det verkade lite osäkert från början. Synd bara att det inte är vinklat. Konstruktionen verkar hållbar, vilket lifstidsgarantin borgar för. Priset är konkurenskraftigt och påsen är mycket prisvärd. Gott om reservdelar och tillbehör.

 

Logga in