PET-flaska 2 liters

» Ladda upp produktbild

För förvaring av vätska, tex vatten.


 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Tar man bort etiketten så får man inte någon pant längre, när man skall pensionera sin gamla trotjänare, men är den däremot fulimporterad, så spelar detta ingen större roll.

Plus: Priset, vikten, enkelheten, slit och släng...

Minus:Inget man vill lita 100% på om vattentillgången är mer begränsad.

Kommentar: Kan inte annat än hålla med om hur bra flaskorna är. Själv har jag mer erfarenhet av 1,5 liters-modellen. Senast på Korsika i somras, det gick åt en hel del vatten...

Flaskorna är så tunna att de känns som om de ska gå sönder när som helst vilket vi inte lyckades med trots ganska hårdhänt behandling under en veckas tid.

En annan fördel är att flaskan går att komprimera om den inte är full, nästan som en vattensäck.

Plus: Obefintlig vikt i förhållande till volym. Billig. Läsk ingår i priset.

Minus:Egentigen inga.

Kommentar: Ofta är de bästa sakerna de billigaste och enklaste. En 2-liters PET-flaska med läsk, fulimporterad från Tyskland och inhandlad för 18 kronor i din lokala invandrarbutik är nog det bästa jag stött på för förvaring av vatten under färd. Väggarna är så tunna att man tror att en mygga kan ta hål på den, vilket gör att flaskan väger nästan ingenting. Tar man sen bort pappersettiketten blir vikt/volymförhållandet i prinsip gratis. NASA skulle inte kunna få fram något lättare. Det hela ser lite osäkert ut, men det håller, om du inte brukar våld mot den. Normalt försiktigt handhavande som med all annan utrustning. Går den sönder köper du bara en ny, de är billiga. Och 2 liter läsk ingår i priset.

Vissa lägger ner stora pengar på att köpa specialtillverkade flaskor i aluminium, vilka ger sämre vikt/volymförhållande, utan att i mitt tycke ge något i utbyte. Du ska ju bara dricka vattnet. Flaskan väger bara några gramm när den är tom.

En del tycker kanske att det är banalt att tipsa om en så här enkel produkt, men det är faktiskt en genial ide. Less IS more.