Ortlieb vattensäckOrtlieb vattensäck


Tillverkare: Ortlieb
 
Betyg: 4.254.254.254.254.25
(betyg 4.25 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Använder två 4 liters Ortliebsäckar i kajaken eller en av dem till vandring. Valde länge mellan två 4L eller en 10L men beslutade mig slutligen för att två 4L är smidigare, mer lättstuvat, lättare att bära och en 4L är lagom vid vandring.
Lätta att fylla. Kan vara lite trixigt att hålla den med en hand skruva upp kranen med den andra och hålla emot med den .... Kranen kändes lite trög i början men det avhjälptes till en del med hjälp av lite vaseline i gängorna. Tittade även på andra vattensäckar men kranen på Ortliebs säckar känndes säkrare. Kan inte gå upp oavsiktligt och justerbar stråle när man häller.
Tar ingen plats ohoprullad vilket gör att de alltid följer med. Öppningen är stor nog att utan problem få in en diskborste vid rengöring. Den stora öppningen gör också att torkningen går fortare.

Plus: Tutti

Minus:---

Kommentar: Sen ett par år ligger det en 4 l Ortliebsäck i ryggsäcken. Finesserna med den förutom låg vikt, är vid öppning och bärband. Den är tysk så den är tät! Hällpipen ger en lagom stråle. Med en slangtillsats fungerar den för oss sippare oxså. Rekommenderas gärna!

Kommentar: 4-liters-varianten är lätt att fylla, bära, stuva och tömma. Korken håller tätt och det finns en liten pip för att underlätta doseringen. Efter paddlingen tar det ett tag innan den torkar invändigt, så man får spänna upp den med något och låta den hänga ett par dagar.

Plus: Täta, lättpackade, tar ingen plats tomma

Kommentar: Har ett par stycken av 4-litersvarianten. Tycker de är kanon; de är smidiga och lätta att packa, tar mindre och mindre plats efterhand som de töms. Mycket smidigare än dunkar och flaskor.
Funderade på att köpa 10-liter, men tycker det är smidigare med flera små än 1 stor.

 

Logga in