Nalgene vattenflaskaVattenflaskor


Tillverkare: Nalgene
 
Betyg: 4.414.414.414.414.41
(betyg 4.41 baserat på 17 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 4 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tål mkt stryk, sluter tätt, tar/avger ej smak.

Minus:Dyr för att vara vattenflaska. Använder man den till mer är den klart prisvärd.

Kommentar: Flaskan tål mycket stryk och locket läcker inte. Plasten ger inte vattnet smak även om det stått ett par dagar, vise versa färgar vätska inte av sig/eller avger smak i plasten.

Den finns i lite olika varianter, small repsektive bred öppning, samt i två olika storlekar. Den breda är mkt lätt att fylla på och göra rent. Framförallt när vattenkällan är en bäck. Det finns även ett litet innerlock att köpa till för 20-lappen som gör att den är lättare att dricka ur. Det har även tagits fram ett lock som gör att du kan använda flaskan som ett vätskesystem med slang.

Till sist uppskattar jag att flaskkroppen är graderad och att det finns olika färgkombinationer som gör det lättare att hålla isär flaskor med olika innehåll.

Plus: Täta

Minus:Prisvärdheten och vikten

Kommentar: För vatten finns enklare och lättare behållare med mera totalvärde. (se på bryggerinäringens distributionsflaskor.) För behovet burk med stort hål finns även det på annat håll. Dessutom lättare och gratis.
Så vad vinner Nalgene på då jo dyrbarhetsfaktorn och den ligger som tur är långt från Ferraris.

Plus: Stor öppning, TÅLIG, håller en livstid - gör den inte det får du en ny

Kommentar: Nalgene har på många vis imponerat på mig, både som produkt och företag. Jag har aldrig upplevt ett behov av en nalgeneflaska men fick ett impulsryck att köpa en. Kommer aldrig gå ut i fjällen och i skogen utan den nu. Jag bär med mig minst 2 stycken. En för vatten, en för att blanda saker i så slipper man grisa ner termosar och dylikt. Bara hälla ner vatten och något pulver och skaka om, ett plus är att den håller värmen längre än vanliga flaskor, speciellt med en strumpa eller liknande utanpå.

Plus: Användbara till allt möjligt, bra vattenflaska

Minus:Dyr, grumliga varianten tar upp smak, flugor älskar det blå locket

Kommentar: Nalgenes flaskor är utmärkta som vattenflaska. Bra öppning gör dem lätta att fylla, de är täta och med en snabbkoppling på ryggan hänger man lätt flaskan på axelremmen med hjälp av flärpen på locket. Jag har en yllestrumpa runt den 75 cl Nalgeneflaska jag använder som vattenflaska; hjälper vattnet att hålla sig kallt.

Nalgeneflaskorna går bra att förvara julglöggen i, eller hygroskopiska saker som chokladpulver till varm choklad, pulver till fruktsoppa eller vad man vill. Funkar bra att blanda torrmjölken i också, bara att skaka flaskan. Med annat än vatten ska dock inte den grumliga mjukare varianten av Nalgeneflaskor användas, eftersom de tar upp smak.

Plus: Allt

Minus:Kanske priset

Kommentar: Hållbara flaskor med stor öppning som underlättar påfyllning. Bra gradering på flaskan som underlättar matlagning m.m. Har själv 3 st flaskor nu och är mycket nöjd med alla 3.

Kommentar: sällan värd priset, skälv föredrar jag sirapsflaskor för ändamålet.

Plus: Tålighet och kvalitet.

Minus:Pris och vikt.

Kommentar: Nalgene flaskor är givna prylar för den som vill ha bra flaskor med kvalitet och kan stå ut med vikten. De är otroligt tåliga och kan användas till både det ena och det andra. Ofta har jag med flera stycken på korta turer när vikten inte är avgörande.

Rekommenderas varmt!

Plus: Stor öppning, hållbara

Minus:Dyra så klart

Kommentar: Funkar överallt, ute som inne. Brukar blanda lättdryck eller jucie i dom hemma, eller bara ha vatten i dem ute. Glömde en ( som var halvfull med juice i) i bilen i somras .... no problem, bara att diska ur så försvann den härliga jästlukten :)

Minus:Priset möjligen

Kommentar: något så enkelt som en vätskeflaska men med tanke på kvaliten och graderingen kan det inte bli annat är högsta betyg. Har en med liten öppning och en med stor öppning och utan tvekan är den med stor öppning mer praktisk. Lättare att skölja ur, lättare att få ner torrmjölk när man skall blanda och lättare att fylla i jåkkarna (hemma spelar det noll roll). Dock svårare att dricka ur.

Plus: Tål allt

Minus:Inget speciellt

Kommentar: Nalgene med stor öppning är ett måste att ha med i ryggan. Tål allt och tar inte åt sig lukt.
Billigt i förhållande till livslängd/funktion.

Kommentar: Både konstruktionen och materialvalet är ypperligt.
Det finns bara en sak att anmärka på. Friluftsbolaget, Naturkompaniet mfl har en ovana att sätta sina superklibbiga prislappar med streckkod på flarran. Att ta bort den med sprit funkar inte och prövar man aceton så - ja pröva själv får du se...
Tycker inte det är kul att sitta och karva bort klister i en halvtimme.

Plus: Tål kokhett vatten

Minus:Dom har ingen "pluntmodell"

Kommentar: Nalgene lexanflaskor
Mycket bra flaskor, tål kokhett vatten, utmärkt som ”lättvikstermos” med liggunder runt även on isolationsförmågan inte är i närheten av en vanlig termos. Gemonskinliga med måttgradering gör det lätt att se hur mycket man har kvar i flaskan eller hur mycket man hällt ut vid matlagning (mjölk, solhavre, tofuline). Tar ej åt sig smak eller färg från sura drycker som juice. 500 ml flaskan med stor öppning utmärkt som mugg och då är det bara att skruva på locket och skaka i stället för att röra om då man blandar vällingpulver med vatten, varan koppen etc. Möjligtvis skulla 1000 ml flaska vara lite längre och med mindre diameter för att vara enklare att packa.

Det enda jag saknar är en 500 ml flaska med liten öppning, modell pluta som de som finns med sprit på flygplatserna. Det vore kanon att ha en sådan i benfickan vid långfärdsskridsko, då spritflaskorna inte mår bra av kokhett vatten.

Per Brune

Plus: Plasten(okrosbar) Öppningen

Minus:Finns nog inga!?

Kommentar: En självklar het hos alla??
Har haft den glömd på biltak, så den har åkt i backen! tappat den ned för trappor! utan att den gått sönder!
Har lyckats en gång men det var nog bara otur då jag tappade den på en tröskel så att den sprack i svetsningen i botten!

Tar inte smak av det man häller i den! Lätt att diska och äta ur! lätt att fylla på om man har den med storöppning!

Plus: "Sängvärmare"

Minus:Tar plats även när den är tom

Kommentar: Den ultimata flaskan för friluftsbruk!
Nalgeneflaskorna i Lexanplast är mycket oömma och tåliga.
Jag brukar under vintrarna koka vatten och tömma i flaskan innan jag kryper ner i sovsäcken. Flaskan lägger jag sedan som en "värmare" i säcken för att spara på min egna energi och låta vattnet stå för huvuddelen av min värme under natten.
En fördel är även att den vid födelsedagar i naturen är utmärkt att "vispa" grädde i, eller snarare skaka.
Den stora öppningen i flaskan gör även att man kan få ur grädden...

Kommentar: en nalleflaska kan användas till mycket.
t.ex. koka vatten, kavla bröd, vispa grädde,osv.
det är inte många vattenflaskor som klarar det...

Plus: Hållbara.

Minus:Förhållandevis dyra (Outside är grossisten i Sverige).

Kommentar: Hållbara flaskor med stor öppning som underlättar påfyllning. Enliters flaskorna har gradering vilket är bra vid matlagning.

Plus: Hållbar.

Kommentar: Flaskor för dig som vill superhållbara plastflakor med dig på turen. Stor hål med skruvkork som sitter fast i flaskan.

 

Logga in