MSR PacktowlMSR Lättviktshandduk gjord av tunn 30% nylon och 70% polyester microfiber. Large, 51*92cm väger 57g inkl "mesh"förvaringspåse. Suger upp 7*sin vikt.


Tillverkare: MSR
 
Betyg: 3.43.43.43.43.4
(betyg 3.4 baserat på 15 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: God sugförmåga

Minus:Vikt, volym och lukt

Kommentar: Även om sugförgågan är god så är det frågan om prylen behövs. För att den skall fungera som avsett måste du först tvätta den.
Anser du att ni behöver trots allt, köp den största och dela själv i lämpligt antal bitar.
Handuk är en sak som man kan ha och mista. Vi har lämnat våra hemma.

Liknande produkter: Trasa, wetex

Kundservice: ----

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 300

Plus: Torkar ganska snabbt

Minus:Skrymmande, dålig uppsugningsförmåga

Kommentar: Som handduk är "wettextrasan" mindre bra, den suger inte upp vattnet i den omfattninga jag önskar. Blir snarare så att jag får skrapa av mig vattnet med den. Tycker också att den tar ganska mycket plats.

Plus: Vikten och hur den känns att använda.

Minus:Kommer inte på något

Kommentar: Använde denna dagligen under en varm vecka i Padjelanta och Sarek. Jag kunde torka hela kroppen utan att behöva vrida ur den. Den torkar väldigt fort även om man knölar in den i förvaringspåsen och hänger den bakpå ryggsäcken.

Inga luktproblem, i alla fall inte mer än en hemmahanduk.

Ytan är dessutom väldigt skön, lagom sträv.

Plus: Liten och smidig, torkar snabbt, luktar inte illa

Minus:Tokdyr!

Kommentar: Jag föll dit till sist och köpte en i raden av "resehanddukar" som blommat upp i affärerna.
Har läst många recensioner där man klagar på dålig lukt, läskig känsla mot huden mm.

Jag ville ha en som täcker både baksida och juveler om man badar bland folk. Slog till och köpte en Packtowl Personal Bath som mäter 64 x 137cm. Man får en liten påse i meash/nylonväv att ha den i. Vikt 240g enl tillv.

Just hemkommen från 1v kombinerad vandring och camping i jotunheimen. Har använt handduken dagligen. Det är inte frottékänsla såklart men man blir torr på ett drag över huden, handduken torkar på någon timme och den luktar inte illa alls.
En nackdel är naturligtvis överpriset 349kr (!)på naturkompaniet

Rekommenderas till den som har en slant över och är sugen på en ny pryl.

(För den mer ekonomiska säljs det en diskhandduk i liknande material på ICA för ca 40kr. Köp 4-6st och sy ihop.)

Plus: Lätt och torkar snabbt

Kommentar: Jag tycker den funkar väldigt bra. Man känner sig inte riktigt lika torr som när man har använt en frottehandduk men skillnaden saknar praktisk betydelse. Den är lätt och torkar snabbt. Jag har en Large som jag har maskintvättat ca 10 ggr och jag tycker den funkar lika bra som när den var ny. Jag har inte haft problem med lukten. Om du vill skyla kroppen så behöver du nog en XL, till allt annat duger nog de mindre storlekarna.

Plus: Lätt, suger fukt hyfsat, torkar snabbt

Minus:Dyr om man jämför med (bättre) disktrasor

Kommentar: Packtowl suger fukt riktigt bra och torkar hyfsat snabbt, eftersom det mesta vattnet går att vrida ur. Jag har även testat en betydligt billigare kopia som var mycket sämre (tror det var Relags som tillverkat den).

Har tidigare alltid löst behovet av att tvätta och torka mig ute med disktrasor, och jag måste säga att jag är benägen att återgå till det bruket. Disktrasan är mindre och suger bättre åt sig fukten (=man blir torrare på en torkning), men torkar lika snabbt som en PT. Dessutom suger den mer fukt per ytenhet, dvs måste inte bridas ur lika ofta. Ta med en extra för att torka tältduken mm, nästan gratis.

Fick min Packtowl i present, hade nog inte köpt den själv.

Plus: Torkar snabbt. Suger bra!

Minus:Krymper en del

Kommentar: Jag har 2 storlekar; 1 stor som jag använder till mig själv och en liten "disklapp" till disken. Båda funkar kanon. De suger upp vatten bra och torkar snabbt. I början känns de lite väl mycket som disktrasa men det går över efter ett par tvättar.

Plus: Lätt, torkar fort, bra uppsugningsförmåga

Kommentar: Köpte en pack towl för ett tag sen (100*50cm). Blöt väger den som ett torrt frottebadlakan. Vill man kan man klippa sönder den till mindre bitar (köp en XL då så räcker den till flera bitar). Ett tips för den som vill minska vikten på packningen. Priset varierar men man får nog den största för mindre än 300.

Plus: Vikten - den är verkligen lätt

Minus:Uppsugningsförmågan - den är inte tillräckligt bra

Kommentar: PacTowl är en ganska liten, 50x70 cm, handduk som är dyr, 250 kr, men lätt. Den skall ha enastående uppsugningsförmåga och sedan vara lätt att vrida ur så att den blir nästan helt torr igen. Materialet är ungefär som en tjock wettextrasa.

Efter att ha använt min ett tag blir den bättre, men det går inte att undvika att känna sig ganska fuktig efter att ha torkat sig med den. När jag är helt blöt och torkar mig med den blir handduken bara måttligt fuktig och suger inte upp så mycket vatten att det går att vrida ut ur den. Däremot är jag själv lite halvfuktig, vilket går an hemma, men inte skulle vara så roligt om jag torkade av mig efter att ha badat utomhus i kall väderlek.

Handduken är dock oerhört lätt och känns inte som någon börda i ryggsäcken.

Sammanfattningsvis kan den motiveras när vikten är viktig som på vandring, men knappast i andra sammanhang. Priset är löjligt högt för något som förmodligen inte är något annat än en stor wettextrasa.

Kalle

Kommentar: Visst, uppsugningsformagan ar i varldsklass och packvolymen minimal. Men den krymper valdigt efter en normal tvatt (40 grader annars blir den ju inte ren och lamnar man in den pa tvatt under resan kan man ge sig pa att den inte ar storre an en nasduk nar den kommer tillbaka)

Kop XL och du far en 3 Large!

Plus: Sugförmågan, vikten, torktiden...

Minus:Den måste tvättas hett ofta!

Kommentar: Men köp den största, klipp till de bitar du och din resevän behöver, märk med olikfärgade handkar och tvätta den ofta med kalsingarna, annars luktar det snart pyton...Sugförmågan är kalas och jag har en till disken me....

Kommentar: Fördelen är att den är lätt och torkar snabbt. Lukten är helt klart en nackdel, men jag har en kompis som haft sin i garderoben i ett (eller två) år och då har lukten försvunnit.

Jag rekommenderar också att skriva namnet på den eftersom det kan var svårt att hitta sin lila packtowl bleand tre andra. Ett annat tips är att sätta på ett karborreband så att man kan fästa den runt höften, klar fördel i bastun. (Jag har satt på tryckknappar men det blev lite för Rockigt.)

Plus: Latt. Torkar snabbt.

Minus:Luktar skunk.

Kommentar: Kan inte halla med tidigare recensioner. (Ursakta att jag inte kan skriva med svenska bokstaver, befinner mig utomlands for tillfallet).

Jag har rest i ett halvar nu och har slangt min handduk for ett bra tag sedan. Visst den ar latt, och torkar relativt snabb, men den luktar skunk pa nolltid. Jag har forsokt tvatta den med olika valdoftande tvattmedel. Men det hjalper inte. Sa for att inte lukta sur disktrasa nar man duschat har jag kopt en hederlig frottehandduk.
Synd. Den hade varit bra annars.

Kommentar: Ännu en bra "pryl" som fyller sin funktion. Den största fördelen är torkningstiden, som i gott väder är väldigt kort. Jag är således nöjd och ger den betyget "4 - Bra" även om jag kan tycka att den känns lite onödigt dyr.

Plus: Lätt att ta med, låg vikt, lätt att få torr

Minus:Man känner sig inte riktigt torr efter anv. men det blir man...

Kommentar: Tillverkare, samma som ThermaRest.
Ett wettex liknande material som man kramar ur för att lättare få torrt.
Det går inte att jämföra med en vanlig handuk men är ett fullgott alternativ, med tanke på att den väger kanske en tiondel av vad en liten blöt handduk gör.