Klövjeväska

» Ladda upp produktbild

Klövjeväska för hund tillverkad av Hurtta. Avtagbara väskor så att man kan använda selen separat.


Tillverkare: Hurtta
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Kan använda selen separat Slitstark (tror jag) Finns ibland i vanliga djuraffärer

Minus:Väskorna lossnar lätt från sina fästen Kyler ner hunden väldigt mycket Svårt att packa i de små väskorna

Kommentar: Jag kunde inte hitta något bättre alternativ i butik i Göteborg så köpte denna. Bra hundaffär och Hurtta brukar hålla hyfsad kvalite på sina grejer så hade vissa förhoppningar även om jag också hade mina tvivel.

Väskorna är små och formen underlättar inte för att kunna packa ordentligt. För att min 18kgs hund ska kunna bära en tredjedel av sin kroppsvikt i dessa väskor får man packa dem med vatten, annat är för lätt.
Lika bra kanske, hundar ska nog inte gå fullt lastade med den här typen av hobbyklövja.

Väskorna är avtagbara men fastsättningsanordningen fungerar sådär och varje skogstur vi går får jag fästa spännen kanske 5-6 gånger under en dag (det finns 4st totalt).

Praktiskt att kunna använda selen separat men selen är av typen som innehåller mycket tyg och därmed kyler ner hunden rätt mycket. Säkert bra på sommaren men som ni vet är det oftast 3 grader och pissblött när man är ute.
På min hund korvar sig tyget i selen lite när man har fäst väskorna. Oklart om den skyddar mot skav eller om den bidrar till mer skav. Känns dock som att det styva materialet i selen lätt kunde orsaka skav och har därför bestämt mig för att skaffa en ny klövja innan jag ger mig ut på en tur som varar mer än två dagar.

Selen håller väskorna på plats, till skillnad från de flesta "riktiga" klövjeväskor där den ena väskan har den andra som motvikt och tvärt om. Med tanke på hur små vikter du får i de små väskorna är det svårt att känna skillnad på vikt (300 och 350g är ju inte jättestor skillnad) och man kan inte heller se direkt hur jämnt man har packat. Om man kollar noga under turen så kan man dock se att 50g hit eller dit tycks påverka passformen ganska mycket.

Inte alls vattentätt men torkar fort, det får man ge den. Har använt den kanske 20 dagsturer i skogsterräng och den visar inga tecken på slitage.

Väskorna hålls borta från armbågarna rätt bra. Tur för det finns inget sätt att justera det annars.

Liknande produkter: Ruffwear Approach Pack

Pris: 800

 

Logga in