Skogarna runt Vimmerby

» Ladda upp produktbild

Vandring i skogarna mellan Vimmerby och Hultsfred.


 
Betygsätt gärna: 44444
(betyg 4 baserat på 1 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Naturen, byarna, spår av historia.

Minus:Märkningen av Lönnebergaleden från Visböle till Hultsfred.

Kommentar: 17/9 – 05 Skogarna kring Vimmerby

Helgens vandring började i närheten av Vimmerby vid ett sågverk. Tre friska män med glatt humör och lagom packning. Denna gång skulle vi inte gå en hel led utan följa karta, kompass och GPS. Vi gick till Hästmosshult där vi tog paus. Morgonen var vacker och frostig. Luften kändes frisk och skön. Naturen vi gick i var makalöst vacker. Det känns lite som en resa i tiden. Spåren efter forna tiders jordbrukare och deras kamp mot åkerns stenblock präglar landskapet och ger det en sagolik skönhet. Kanske kommer det snart en häst med vagn med en familj på väg till marknaden i Mariannelund…
Efter rasten gick vi till Ramshult där vi åter tog paus och åt lite. Vi satt vid ett röse och njöt av solen. En härlig och varm dag. Tidigare på dagen såg vi ett rådjur.
Vi tog det ganska lugnt genom de mycket vackra skogarna som ibland kantades av små klipphöjder där vättar och troll gömde sig. Den mossbeklädda marken i skogarna runt sjön Solnen lockar till att gå in i skogen och lägga sig ner och njuta. Sent på eftermiddagen kom vi till Visböle där vi gick in på Lönnebergaleden. Här såg vi tre rådjur. Inne i skogen delar sig leden. En del går till Lönneberga, men vi tar leden mot Hultsfred eftersom vi ännu inte gått den lilla biten. Vi slog läger på en liten äng i närheten av korsvägen. Natten var lagom sval och vi sov alla gott i våra varma sovsäckar.
Morgonen var lätt blåsig och mulen. Regnet tycktes hänga i luften. Vi åt frukost och packade ihop våra saker. Leden mot Hultsfred är mycket vacker. Det kändes som man själv var med i den gamla julkalendern ”Trolltider”. Molntäcket lättade och det blev en skön temperatur. Det blev en härlig dag. Nackdelen var att leden från korsvägen till Hultsfred var mycket dåligt märkt på vissa ställen. Det var tur vi hade karta, kompass för annars hade vi nog irrat runt en stund innan vi funnit rätt. Vid lunchtid kom vi fram till Hultsfred efter en skön helg och ca tre mil i benen. Naturen i regionen runt Vimmerby och Hultsfred är bland det vackraste jag sett hittills.

 

Logga in

Tips!