Friluftsmat - Utekokboken



Utekokboken av Anders Klint ISBN 91-518-2928-2


Tillverkare: Anders Klint

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bra smarta tips på hur du lyckas med maten.

Minus:Inga.

Kommentar: En bok om hur du lagar och förbereder friluftsmat. Många bra recept och tips på hur du får en trevlig stund ute i naturen med mat.

Plus: Mycket fokus på torkat. Bra fickformat.

Minus:Att den inte är i mer glättat papper, som gör att den håller i ryggan

Kommentar: Många bra tips och idéer för dig som skall torka och laga mat....

Plus: Tipsen om hur man torkar mat. Tumreglerna för hållbarhet.

Minus:Vissa ingredienser är svåra att hitta i butiken.

Kommentar: Recepten i utekokboken är lätta att följa och när man väl sitter i skogen, på holmen i skärgården eller på fjället är det väl värt alla förberedelser... Frystorkat i alla ära, men "riktig" mat ger turen det där lilla extra!!

Plus: Mycket viktigt med spännande mat för att höja upplevelsen i utelivet.

Minus:Inget negativt! om du inte är helt fantasilös förstås!

Kommentar: En komplett bok om matlagning ute. Tar upp en hel del om köksutrustning och näringslära. Mycket bra och variationsrik bok med många fina & spännande recept för utemänniskan, Härliga bilder och lätt att förstå, Beskriver hur man kan förbereda maten och förlänga förvaringstiden redan hemma innan man skall ge sig av, för att sedan förenkla tillagningen när man sen kommer ut. Finns recept som passar alla typer av aktiviteter ute; Paddlare, Klättrare, Vandrare, o.s.v.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.