7 berg + 7 kontinenter + 7 månaderI maj 2005 stod äventyraren Fredrik Sträng 240 meter från Mount Everests topp, 240 meter från den plats han drömt om så länge han kunde minnas. Han såg hur den pyramidformade toppen gnistrade i strålarna från den uppstigande solen, han hostade, svettades frös och sa: "Jag vänder".
En halsinfektion hade besegrat honom. Att fortsätta uppåt var omöjligt. Risken att aldrig komma ner var för stor.

Ett år senare är han tillbaka. Men den här gången är Mount Everest inte målet, den här gången är världens högsta berg startskottet för ett äventyr utöver det vanliga. Nu har Fredrik Sträng bestämt sig för att bli snabbast i världen med att nå den högsta toppen på varje kontinent inom loppet av sju månader. Det är den största av alla utmaningar - Seven Summits - 7 berg, 7 kontinenter, 7 månader.

Här berättar han om sin dramatiska jakt mot tiden för att nå det hägrande rekordet. Det blir en historia om liv och död, om klättring och drömmar och om vikten av att vara rätt förberedd, både fysiskt och mentalt. Boken är rikt illustrerad med Fredriks Strängs egna storslagna fotografier.

På Fredriks hemsida kan du läsa ett utdrag ur första kapitlet


Tillverkare: Fredrik Sträng
Tillverkarens produktsida

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    
Produkten har inte recenserats än

Skriv en egen recension

Logga in

Tips!