Urberg 2 Person UL tentUrberg 2 PL UL är tänkt som ett lättviktstält för 1-2 personer. Huruvida det är tänkt att fungera ovan trädgränsen specificeras inte.


Tillverkare: Urberg
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stort, trevligt, enkelt att sätta upp och lätt att bära.

Minus:klent vid väder och vind.

Kommentar: Efter att ha använt det ett tag nu så måste jag säga att det är extremt svårbedömt. Beroende på köparens nyttjande så kan det antingen vara 5/5 eller 2/5.

Till en början ska jag säga att jag var väldigt nöjd. Jag börjar med det positiva för att sedan gå vidare till mina negativa upplevelser. Jag har tagit tältet på flertalet kortare turer (1-3) och egentligen alltid haft tur med vädret. Någon enstaka regnskur men ingen tung blåst. Vad jag verkligen gillar är utrymmet/vikten. För två kilo får jag ett väldigt rymligt och trivsamt tält, dubbla absider där jag förvarat väska/skor i ena samt använt det andra för matlagning. Vid kraftigt regn så har jag inget att anmärka på alls. Jag har under mina turer varit så pass nöjd att jag på allvar börjat överväga om det kanske skulle få följa med upp till fjällen i sommar istället för mitt hilleberg soulo.

Då jag inte testat tältet i kraftigare vind så for jag därför ut till havet en relativt blåsig dag för att testa hur det står sig under lite press. Ska tillägas här att det inte var några extrema vindar. SMHI sa 8 m/s och 15 m/s i byarna. Jag lyckades mäta ett snitt på 6.5 m/s och kraftigaste vindby var på 13 m/s. Här däremot kan jag konstatera att det skulle vara ett rent helvete att ha i en regnstorm. Redan vid dem här vindarna så trycktes yttertältet rejält mot innertältet. Då jag kom hem och inspekterade så upptäckte jag även att flertalet sömmar hade spruckit på dem platser där öglorna för innertältet sitter. Detta kan bero på att jag spände upp tältet för hårt, problemet var bara att gjordes det inte så blåste tältet ihop i o m att det tog upp för mkt vind.

Jag kan även tillägga att jag gjort vissa modifikationer själv (extra stormlinor och numera förstärkt vissa sömmar).

Sammanfattningsvis så gäller det med andra ord att vara väldigt medveten om vad man kommer nyttja tältet till. Är man en person som sticker iväg på kortare utflykter där man med ganska stor säkerhet kan förutspå vilket väder man kommer ha och håller sig hemma vid dåligt så är tältet perfekt. Vet man med sig att man då och då ställs inför lite tuffare väder så hade jag tyvärr inte känt mig helt bekväm och då gått på något annat. Finns betydligt billigare tält som känts betydligt stabilare.

Nu blev det en väldigt lång recension men då jag själv knappt hittade några då jag sökte runt så kändes det som att en rejäl användarrecension troligen kan komma till användning.

Pris: 2300

Logga in