The North Face VE 25

» Ladda upp produktbild

Drygt 5 kilo tält. Självstagande. 3-manna.


Tillverkare: The North Face
 
Betyg: 4.64.64.64.64.6
(betyg 4.6 baserat på 10 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 4 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Rymd, höjd, stabiliteten, håller år ut och år in. Används endast på vinterturer, med pulka.

Minus:Vikten och absiden. Absiden är i mitt tycke liten jämfört med ex många Hillebergtält och jag har aldrig vågat tända ett kök i den. Vikten skulle vara problem om jag använde tältet sommartid men då har jag mitt lilla Nallo i stället.

Kommentar: Fantastiskt trevligt tält och med trevligt menar jag dels när man sätter upp det men mest när man vistas i det. Gott om plats, kan i alla fall stå på knä då man tar på/av byxor, härligt ljust inne då man vaknar på morgonen. Har ägt tältet i närmare 20 år, minns dock inte vilket år jag köpte det men det har använts och det håller. Tilläggas bör att vi alltid varit två som satt upp det i fält, har bara testat sätta upp det själv och då hemmavid.

Plus: Härlig rymd,stabilt, ett bra tält helt enkelt!

Minus:Finns inga

Kommentar: Ett tält som är i mitt tycke suveränt med hög takhöjd härlig rymd. Hilleberg håller tyvärr ner takhöjden för mycket bör vara minst 115cm högt. Enligt mig så är uppsättningen bara ett problem vid väldigt hård blåst. Annars inga problem alls för en Persson.

Liknande produkter: Hilleberg

Pris: 6000

Plus: I princip helt självstagande och superstabilt. Står helt tyst i alla väder oavsett om det slagits upp i oskyddad terräng när det blåser storm. Tältet är så pass rymligt att man kan sitta och äta och umgås flera vuxna i det utan att behöva trängas. Dels ger tältets geometri en god fri höjd inuti. Dels sluttar inte sidorna nämnvärt till skillnad från mänga andra tält. Dt här är ett fyrsäsongstält som lämpar sig utmärkt till paddling, skidturer, vandring på tre personer och liknande. Tältet har dubbla ingångar, två absider varav en tillräckligt stor för att laga mat i busväder för den med koll på sitt kök, en mindre till skydd av packning. Ventilationen är mycket god, särskilt på sommaren då snökjolarna med fördel kan fällas upp med självhäftande kardborre vilket ger en god luftspalt mot marken. Material och detaljer är gjorda för krävande förhållanden och det märks att tältet är designat för alpinism på hög höjd. Den gula färgen är både snygg och ger fantastiskt trevligt ljus i tältet i alla väder. Aldrig mer ett grönt, brunt eller liknande tält!

Minus:Tältet är något tungt att använda vid vandring på två personer. Är man tre och delar upp innertält, yttertält, tältstänger etc. så blir vikten på knappt 5kg dock mer rimlig. Däremot lämpar det sig alldeles utmärkt vid paddling eftersom det kan resas på klipphällar utan tältpinnar eller tältlinor. Eller på vintern då behovet av ett stabilt tält är större.

Kommentar: Tältet har en geodesisk design som bygger på Buckminster Fullers geodesiska dome. En geometri som är otroligt stabil och vacker att titta på. Har ägt många tält men det här utmärker sig från mängden på många sätt.

Liknande produkter: Hilleberg Tarra, Saivo, Jannu

Pris: 7000

Plus: tål mycket vind, Högt i tak, rymmer flera sittande

Minus:tungt, och svårt att sätta upp ensam. Ingen "GT" absid.

Kommentar: Ve-25 är stabilt. Hur mycket det än blåser så är fungerar det, och man kan sova vidare. Mycket för att det är kupol. Rymmer många på fika.
Mycket invändiga fack. Högt i tak. Två absidrar.
Perfekt för kajakturer i öppen terräng.
Tungt att vandra med. Tar något stor plats i stuvfacket. Svårt att resa ensam.
står inte helt utan spända linor.(absid behöver)
Skulle önska en större "GT" absid. Som det är idag, kan man inte ha packning och laga mat.
Ventilation är bra då det finns öppningar i taket.
Efter misskött tältet i flera år så har jag gjort sönder ett "fönster".
Ägt det sedan -97

Liknande produkter: Hilleberg Tarra

Kundservice: ingen.
Fungerar mycket bra att beställa i USA och få skickat till Sverige.

Köpplats: trailspace.com

Pris: 3250

Plus: ALT UTENOM VEKT(5 KG CA)

Minus:SE OVAN

Kommentar: KJØPTE MITT VE 25 PGA VINTERCAMP MEN HAR BRUKT DET TIL VANDRING OG. ER ENIG I ATT ETT MINUS ER VEKTEN MEN FØRDELENE VEIER OPP MOT DETTE. STORT TELT, GULT TYG SOM GJØR DET LYST, HAR VINTERCAMPET I FULL STORM(GRAVDE EN BORG RUNT SLIK MAN BØR GJØRE)PÅ MT SHASTA I CALIFORNIEN OG SOV SOM EN STOCK SIKKER PÅ ATT TELTET VILLE STÅ KVAR. NABOEN VAR NØDT Å STÅ OPP MIDT I NATTEN FOR OG SIKKRE TELTET MED SNØBORG PGA VIND(HAN HADDE ETT 2 MANS MOUNTAIN HARDWEAR SOM SKAL VÆRE AV GOD KVALITET...) JEG KAN KUN REKOMENDERE DETTE TELT.

ROBERT

Plus: Stabilitet, färgen (gul),

Minus:Vikten

Kommentar: Det kan anses vara allmänt känt att VE 25 är ett världens bästa/stabilaste tält. Jag är inte sen att hålla med om det.
Nu har jag förvissom inte testat alla tält i hela världen, men av de tält jag testat så gäller det att jag har ALDRIG känt mig så trygg som jag gör i mitt VE25 när det blåser storm utanför.

Om man är 2 st så är tältet lätt att slå upp. Oavsett väder. Nästan :) Något knepigare om man är ensam & det blåser, varför man nu skulle ha ett tält som väger dryga 5 kg när man är ensam?
Konstruktionen att man först reser innertältet för att sedan kasta över ytterduken är både bra & mindre bra.
Bra på så vis att stängerna hamnar på insidan av duken och följaktligen får man inga stångkanaler som fångar vind när det blåser (stabilare & tystare). Mindre bra på så vis att innertältet kan bli blött om det regnar när man slår upp det. Dock bör nämnas att innertältet är VÄL impregnerat och att det faktiskt står emot ordentligt regn i upp till 5 minuter innan det börjar läcka in. På den tiden hinner man förhoppningsvis slå upp tältet.
Yttertältsväven slutar en bit ovan marken vilket jag tycker är väldigt bra för ventilationens skull. Denna konstruktion tillsammans med diverse andra ventilationsöppningar på inner- & yttertältet sörjer för mycket god ventilation.

Konstruktionen i sig är, som jag redan nämnt, vansinnigt stabil och i sammanhanget väldigt tyst när det blåser.
Väldigt väl tilltagen volym i tältet vilket uppskattas alldeles speciellt. Särskilt under vinterturer då allt man gör tycks kräva mer plats än vanligt. Väldigt volymiöst alltså!
Gott om plats för 2 st vintertid med tillhörande vinterutrustning. Krisar det sig klämmer man in 3 st utan att känna sig som packade sillar. Sommartid ryms utan problem 3 personer.

Huvudabsiden är stor & trevlig. Gott om plats för matlagning och lite skor och annat smått & gott. Den bakre (mindre) absiden är tillräcklig för 2 medelstora ryggsäckar.

Färgen gul är undebar. En mycket trevlig färg att tillbringa dagarna i när man t.ex. är insnöad.

Mängder av förvaringsmöjligheter finns i innertältet. Fickor både här och där. Dessutom finns möjligheten att hänga upp ett s.k. "gear-loft" vilket ger än mer möjligheter att förvara saker i tältet.

I huvudsak idel lovord alltså.
Den enda negativa aspekt jag kan komma på är vikten. Med sina dryga 5 kg så är det ett relativt tungt tält. Men med tanke på den stabilitet man får för den vikten så är jag beredd att bära några hekto extra.

Plus: Håller för allt

Minus:Tungt

Kommentar: Ja vad ska man säga, tältet e skit tungt, speciellt på vintern då man ska ha typ 20 jättelånga tältpinnar för att klara livhanken.
D bästa med tältet e helt klart att d står pall för typ allt! Har varit insnöad flera gånger, vid ett tillfälle i Jotunheimen blåste en tältlina av på mitten men fästet i tältet hade inte så mycket som en skråma!!
Gått om plats för 2 vandrare, dömt att misslyckas om 3 klättrare, med alpin utrustning för mixad klättring å ett matförråd för 2 veckor, försöker buffa tillsammans.
Stort plus för alla småfickor överallt där man kan ha viktiga prylar!

Plus: Tål hur mycket vind och regn som helst. mkt Rymligt.

Minus:Tältet blir är tungt. Väger nästan 5 kg. Liten absid

Kommentar: Kajak/paddling fungerar VE25 perfekt. Men lite liten absid. man kan inte byta om i absiden, vilket leder till mkt fukt inne.
Haft det på MC:n. Då har man komfort om man är två.
Vandring, då blir det tungt. Väger nästan 5 kg.
Totalt sett ett mkt bra tält. Köps i USA för $425.(2003)
Sskulle jag bara vandra skulle jag köpa annat tält.
Det finns inget annat tält som blir så snyggt på bild.

Plus: Stadigt, högt, ljust inuti, tyst när det blåser, gediget, två ingångar

Minus:Något tungt, tar tid att resa, liten absid.

Kommentar: Har lånat VE25 två ggr.

Första gången var det ett modell 2000. Vintertältning på Svalbard. Här kommer tältet till sin rätt, står stadigt, inget fladder i duken, högt i tak (125 cm), massa fickor för grejor på insidan, tål snölast.

En gång på Augustivandring i Kebnekaiseområdet, mod 2004. Fortfarande ett bra tält, men nu märks nackdelarna: Det är tungt, har ganska liten absid och tar tid att resa. Den nyare modellen har betydligt bättre ventilation, stormmattor på absiden, små värdelösa fönster i yttertältet samt lägre vikt. (Det har också andra färger, grått golv blandannat).

Skulle jag köpa ett själv? Ja om jag skulle ut mycket på vintern eller på paddelturer. Kanske om jag ska ha det till allt. Nej om främsta användningen är vandring.

Bra detaljer är även: reflexer på linorna, superstarka tältspikar och massor av fickor och öglor.

Ta med en vetextrasa på sommaren så är det inga problem att resa tältet i regn: res tältet först och torka tort sen.

Plus: Kungligt boende, självstagande, massa finesser

Minus:Lite stort nerpackat för vandring.

Kommentar: Har haft ett gammalt ryggåstält sen urminnes tider - snacka om uppgradering... Funkar extremt bra till paddling. Känns stort nerpackat för vandring om man inte är tre. Fullt med finesser, man bor som en kung.

TIPS: Köpte mitt genom kontakt i USA. 4400 kr istf 7000 kr.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!