Tarptent Stratospire 2Dubbelväggs tvåmannatält på ca 1,3 kg (1,5 med solid inner) som reses med vandringstavar.


Tillverkare: Tarptent
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt för ett så stort tält. Stabilt i starka vindar. Går snabbt att resa när man har gjort det några gånger.

Minus:Klena dragkedjor på absiderna.

Kommentar: Använt mitt Stratospire 2 ca 50 nätter så långt, i väldigt varierande miljöer (från ökenliknande stäpp till berg) och tältet har varit en fröjd att använda.

Det är verkligen rymligt för två personer, med gott om plats inne i tältet och de dubbla absiderna är väl tilltagna (större än jag är van vid från andra tält). Det fungerar som ett slott för en person med plats för diverse klätterutrustning, resväska och ryggsäck inne i tältet utan att lämna något i absiderna.

Tillverkaren säger att man kan sova tre i det om man verkligen vill, och det tror jag på även om jag helst låter bli själv.

Fungerar enkelt att resa ensam redan första gången om det inte blåser alltför mycket. Är vinden stark vill man ha övat lite på det. Är man två bör det inte vara några problem.

Det håller överraskande bra i starka vindar, men är nog lite dragigt och ömtåligt för seriöst vinterbruk.

Har endast haft ett fåtal regniga dagar i det, men tätt har det varit då i alla fall.

Överlag är intrycket mycket positivt med vettig kvalitet och skulle inte tveka att ta med tältet i Svenska fjäll. Däremot skulle jag nog se till att ha lite silvertejp i packningen utifall att....

Det är smidigt att kunna byta innertält (har båda) beroende på väntad miljö. Även om jag personligen nästan alltid använder det med 2/3 solida väggar om inte temperaturen kryper över 30 grader.

Det enda som drar ner lite är att det i praktiken är svårt att konsekvent undvika tryck på absidernas dragkedjor (i och för sig inget unikt för detta tält). Eftersom de är relativt klena blir det extra kritiskt att man är lite försiktig här.

Man kan undvika problem om man tar väl hand om dem, men om man som jag glömmer eller är för lat att ta det varligt varje gång man går in och ut ur tältet är det bara en tidsfråga innan kedjan tappar en tand eller två.

Överlag mycket nöjd och måste säga att Tarptent lever upp till vad de lovar.

Liknande produkter: Zpacks duplex och all möjliga andra tvåmannatält under 2 kg.

Kundservice: Fick svar snabbt på alla frågor direkt från Tarptent innan beställning.

 

Logga in

Tips!