Snugpak Scorpion 3

Snugpak Scorpion 3

Rymligt tält för åretrunt bruk.
Antal personer: 3
Vikt: 3400 gram
Packmått: 43x21 cm
Iinnertält: 220 x 175 x 115 cm
Pinnar: 18
Polens: 3 DAC Featherlite NSL TH72M aluminium
Material: 190t Nylon PU 5000mm Yttermaterial: 210t Polyester Rip Stop, 5000mm waterproof polyurethane coating


Tillverkare: Snugpak
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Grymt tåligt. Gott om plats för två vuxna men inte fler vuxna. Massor med meshfickor längs långsidorna. Bra ventilation. Mycket tält för pengarna med sina 3000-4000 kronor i inköpspris.

Minus:Lite tungt med sina 3,4 kilo. Kanske lite för mörk insida. Dålig packpåse där det är jobbigt att få ner tältet, än mindre pinnarna.

Kommentar: Har använt tältet i skog/bruten mark och det känns verkligen som ett riktigt bra tält. Gott om plats för två vuxna eller en vuxen och två halvsmå tonåringar. Två vuxnas säckar med kängor får plats i absiden och då finns det plats kvar att gå ut och in. Dock kunde absiden gärna fått vara större.

Med 18 tältpinnar står det här tältet grymt stadigt i kraftig vind vilket jag själv upplevt. Litar 100 procent på det här tältet. 5 000 mm på yttertyg och golv räcker och blir över. Fick en vattenström under mig en natt och när jag tryckte på golvet inifrån plaskade det rejält men inget vatten läckte igenom golvet. Toppenbra!

Bra ventilation, har bara upplevt lite kondensation en vinternatt. Bra med mesh i dörren om man vill ha lite mer ventilation (på sommaren). Ventilation bak och på sidorna. Fram regleras med dörren vilket inte behövs då du kan pitcha det lite högre bara. Kan upplevas varmt på sommaren men jag körde med ytterdörren öppen och med meshdörren på innerdörren så blev det bra.

Packpåsen är dock inte bra. Alldeles för liten till alla grejor så körde pinnar och pets utanför.

Insidan är svart så det kan upplevas som riktigt mörkt även en ljus dag. Ta med batterier till pannlampan. Men å andra sidan sover du bra då du inte väcks av soluppgången. Jag gillade det mörka faktiskt.

Rekommenderar verkligen det här tältet, vädertåligt!

MEN: Det väger en del med sina 3,4 kilo. Jag bar det ensam vilket är lite tungt, men fördelat på två personer är det okej vikt.

Pris: 3500

Logga in

Tips!