RobensYttertält: HydroTex HD RS, 75D polyestertaft 189T, Ripstop, 100%polyester. Brandhämmande
Vattenpelare: 5000 mm
Sleeps: 2
Stänger: Aluminium Yunan 7071, T6, 8.5 mm, anodiserad
Innertält: 68D polyester 190T, 100 % polyester, andningsbar
Golv: 75D polyestertaft 210T, 100 % polyester, 10 000 mm
Storlek: 53 x 19 cm
Vikt: 3.4 kg


Tillverkare: Robens
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Snabbt och enkelt att sätta upp, även i hårt väder * Pålitligt i hårt väder, även på vintern * Regntåligt * Kondensfritt, även när andra tält haft problem (om man lämnar dörren lite öppen i överkant och använder myggnätsfönstret i innertältet)

Minus:* Vid leverans finns ingen band i nederdel av dörren, vilket kan göra den svår att stänga när tältet är ordentligt uppspännt. (Enkelt att avhjälpa genom att själv knyta ett rep med lämplig längd i dörrens nederkant, som tröskel). * Fästöglor för att hålla staglinorna kan med fördel tas bort eftersom de är allt för omständliga för att användas i verkligheten och dessutom skapar mer trassel än nytta. Att rista in linorna mot mitten innan man packar ner tältet fungerar lika bra och går betydligt fortare. * Blixtlåsen är försedda med självlysande dragtapp (handtag). Åtminstone i yttertältet bör man ersätta dessa med en vanliga snörstumpar eftersom de tenderar att lossna vid lite högre belastning. * Det tillkommer 200-300 kr för lyxigare tältpinnar (Geertop rekommenderas)

Kommentar: Robens Voyager 2 EX har förlängd absid jämfört med Robens Voyager 2. Den förlängda absiden gör att tältet fungerar väl för 2 fullutrustade personer. Även under längre expeditioner. Detta särskiljer Robens Voyager 2 EX från Robens Voyager 2 som snarare får ses som ett generöst tilltaget solotält.

Bortsett från skillnaden i absidstorlek är båda tälten närmast identiska i såväl utseende som funktion. Robens Voyager 2 har jag använt mycket på fjället både sommar och vinter. Nu har jag använt Robens Voyager 2 EX tillräckligt i Svenska och Norska fjällen för att anse att även denna modell uppvisar samma höga prestanda.

Jag kan rekommendera Robens Voyager 2 EX som ett robust tält för 2 personer för högfälls expeditioner, sommar som vinter. Jag har själv använt dessa tält under hårt väder problemfritt.

Kompletterat med Geertops sommar och vinter tältpinnar får man ett mycket högkvalitativt tält-set för alla typer av expeditioner.

Visst finns det lättare alternativ, men av dem är det få som man med full tillit slår upp på högfjället i alla väder oberoende på årstid.

Liknande produkter: Hilleberg Nammatj 2 GT, Hilleberg Nallo 2 GT

Kundservice: Inköpt från getcamping.se. Klockren service, även då reklamation uppstått avseende annan produkt.

Pris: 2145

 

Logga in

Tips!