Roben Voyager 2Yttertält: HydroTex HD RS, 75D polyestertaft 189T, Ripstop, 100%polyester. Brandhämmande
Vattenpelare:5000 mm
Sleeps:2
Stänger: Aluminium Yunan 7071, T6, 8.5 mm, anodiserad
Innertält: 68D polyester 190T, 100 % polyester, andningsbar
Golv:75D polyestertaft 210T, 100 % polyester, 10 000 mm
Storlek: 48 x 20 cm
Vikt: 2.9 kg


Tillverkare: Roben
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: * Snabbt och enkelt att sätta upp, även i hårt väder * Pålitligt i hårt väder, även på vintern * Regntåligt * Kondensfritt, även när andra tält haft problem (om man lämnar dörren lite öppen i överkant och använder myggnätsfönstret i innertältet)

Minus:* Vid leverans finns ingen band i nederdel av dörren, vilket kan göra den svår att stänga när tältet är ordentligt uppspännt. (Enkelt att avhjälpa genom att själv knyta en rep med lämplig längd i dörrens nederkant, dvs göra en tröskel). * Fästöglor för att hålla staglinorna kan med fördel tas bort eftersom de är allt för omständliga för att användas i verkligheten. Att rista in linorna mot mitten innan man packar ner tältet fungerar lika bra och går betydligt fortare. * Blixtlåsen är försedda med självlysande dragtapp (handtag). Åtminstone i yttertältet bör man ersätta dessa med en vanlig snörstump eftersom de tenderar att lossna vid lite högre belastning.

Kommentar: Jag har använt Robens Voyager 2 under ett flertal turer i högfällsmiljö både sommar och vinter. Flera gånger i svårt väder över trädgränsen, bla under stormen Jan vintern 2019. Den måttliga absiden gör detta till ett rymligt enmanstält snarare än ett tvåmanstält, för seriösa längre expiditioner. På vintern med mycket utrustning är det är det perfekt dimensionerat för en person. På sommaren möjligen onödigt stort/tungt. Men vill man ha ett tält man kan lita på i alla väder är det alltid säkrare att banta bäraren än tältet om totalvikten känns hög. ;-)

Liknande produkter: Hilleberg Nallo 2

Kundservice: Inköpt via getcamping.se. Klockren service. Jag har haft flera Robens produkter, både tält och sovsäckar. Då min Robens sovsäck efter ca 1 år hade skada i sömmen fick jag en ny. Den nya har fungerat klanderfritt.

Pris: 1845

Logga in

Tips!

Aktuellt: Hösttips