Nordisk Telemark 1-2 LW/ULWLättviktstält i varianter för 1-2 personer på under kilot.


Tillverkare: Nordisk
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Rimelig pris, hög kvalitet. Testat till 25 m / s. Snabbt att slå upp. Liten förpackningsstorlek. Tillräcklig apsis

Minus:Begränsat utrymme i innertältet. Yttertyget "sagger".

Kommentar: Det finns ett antal erbjudanden för 1-poliga tält. Terra Nova Laser Competition, Hilleberg Akto och Helsport Ringstind bygger på samma idé. En omvänd båtform.

Där de andra tälten har hörn där pinnen placeras direkt i marken - utan möjlighet till stora avvikelser - har Nordisk Telemark 1 pinne i varje hörn, och du kan använda repet för att justera hur långt från tältet det kan sättas. Det ger större flexibilitet och gör det lättare att dra åt tältet - i alla situationer. Jag har ägt ovanstående tält och Telemark är överlägset det mest bekväma att slå upp.

Tältet är lätt och tillverkat av tunn 10-denier nylon. Det suger vatten och måste dras åt i regnet. Annars hänger duken och yttertältet smälter ihop.

Utluftning består av en ventil vid dragkedjan, utrustad med myggnät.
Utöver det är tältet tillverkat med ett minimalt luftspalt i varje ände. Luftspalten täcks dock snabbt när du slår upp ditt tält i vegetation. I situationer med dagg på gräs och träd finns det också kondens på yttertältet.

Liknande produkter: Helsport Ringstind, Terra Nova Laser Competition, Hilleberg Enan/ Akto.

Pris: 4000

Logga in

Tips!