MSR Mutha Hubba

» Ladda upp produktbild

3-manna kupoltält med dubbla absider. Vikt komplett 3.3 kg. För mer teknisk info se http://cascadedesigns.com/MSR/Tents/Fast-And-Light-Tents/Mutha-Hubba/product samt http://www.moontrail.com/msr-muthahubba.php. Recensionen avser den, enligt Moontrail, äldre varianten med ytterdyk i orange istället för gulaktig.


Tillverkare: MSR
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: * Lätt för sin storlek * Rymligt i bredd och takhöjd * Mycket välventilerat, mycket tack vare innertältet i myggnät * Lättuppsatt

Minus:* Kan upplevas lite dragigt vid stark blåst på fjället * Lite större absider hade inte skadat * Inte kopplade inner- och yttertält

Kommentar: Kan inledningsvis berätta att jag inte använt tältet mer än under en sju dagar lång tur i trakten Vistas-Nallo-Sälka-Kebnekaise etc. så ni får själv väga in hur tungt mina erfarenheter väger.

Tältet är lätt att sätta upp, instruktion finns fastsatt på påsen och efter en till två uppslagningar har man hajat principen. Enda nackdelen är väl det faktum att det inte är hopkopplade inner- och yttertält vilket kan göra det lite besvärligare/fuktigare vid ymnigt regn. Troligen går det att slå upp yttertältet först för att sedan inifrån fästa innertältet, provade dock aldrig det själv.

Innertältets storlek är väl tilltaget. I synnerhet takhöjden som anges till 115 cm. Även i bredd är det ganska rymligt då man med lätthet sover tre personer och en medelstor hund i bredd.

Ventilationen är mycket bra så länge man har öppet ventilerna som är placerade en bit ifrån taket topp. För optimal funktion hade säkert det bästa varit att placera dom högst upp. Dock räcker den nuvarande placeringen gott och väl, mycket beroende på att hela innertältet är i mesh och yttertältets sidor inte ligger kloss mot backen; vilket osökt leder oss in på en enligt mig negativ aspekt. Nämnligen att tältet kan upplevas ganska svalt och dragigt vid tältning på högre, kallare och blåsigare höjd. Orsaken är antagligen det ovan nämnda mesh-innertältet samt yttertältets ganska långa avstånd till marken. Dock var detta något vi i gruppen inte var ense om så det kan vara individuellt hur mycket man stör sig på drag och kyla.

I övrigt verkar yttertältet hålla emot vind och regn mycket bra. Absiderna, som är två till antalet, är skapligt rymligt. Dock hade man, som hundägare, sett lite rymligare absider och helst att de inte sluttar så värst mycket.

Sammanfattningsvis kan sägas att det är ett mycket bra tält som enligt mig kanske främst lämpar sig för låglandsäventyr såsom , vandring i skog, cykling eller kajakturer. Fjälläventyr ingen fara, dock rekommenderas att hitta en mindre exponerad tältplats vid sådana turer. Vikten är låg och tältet är väldigt lätt att sätta upp. Om det är värt de ca 4500 kronorna som det kostar i Sverige är upp till var och en att bedöma, vi köpte det för dryga 2300 kronor i USA och anser det gott och väl vara värt de pengarna i alla fall.

Liknande produkter: Exped Venus II
Exped Orion Extreme

Kundservice: Mycket god service. Tålmodig kundtjänst när det krånglade lite med vår over-sea betalning. Kan definitivt tänka mig att handla där igen.

Köpplats: Moontrail i USA

Pris: 2300