Mountain Hardwear Lightwedge 2Självstagande kupoltät med plats för två.


Tillverkare: Mountain Hardwear
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: - Hög kvalitet - Bra design med praktiska detaljer

Minus:- Hög vikt (3 kg) - Fästen för staglinor saknas (på min tidiga årsmodell, åtgärdat senare)

Kommentar: Mycket praktisk att bo i och håller hög kvalitet. Väl tilltaget utrymme för två personer med en yta som är kvadratisk och inte smalnar av vid fotänden. Absiden är liten men ryggsäckar får plats. Självstagande så när som på absiden som behöver ett par pinnar i backen.

Man slår upp innertält först (sjukt lätt och snabbt med krokar) för att sedan lägga på yttertält. Jag har aldrig upplevt det som en nackdel. Däremot har jag några gånger nyttjat möjligheten att sova i bara innertältet.

Lätt att organisera de prylar man har med sig. Två mindre fack samt ett överraskande stort "prylloft".

Nackdel? Mitt tält, ett av de första i serien som pågick ganska länge, saknade helt fästen för staglinor. Med andra ord känsligt för hårda vindar vilket får anses vara en mycket stor nackdel. Detta är dock åtgärdat vid senare modeller.

Tältet väger runt 3 kg vilket får anses vara tunt med dagens mått. Å andra sidan finns inga hål och ingen antydan till slitage.

Har ägt och använt detta tält i 20 år och har varit hyggligt nöjd, trots bristen på vindtålighet. Hade dessa funnits hade jag gett 5 stjärnor.

Kundservice: Ingen erfarenhet

Logga in