Marmot Racer XTvåmans kupoltält


Tillverkare: Marmot
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vikten, funktionen, priset

Kommentar: Har använt tältet 7 nätter i fjällen nu i sommar och det har fungerat mycket bra. Det var regn flera av nätterna vilket tältet klarande av mycket bra.

Lätt att sätta upp tar bara ett par minuter innan det är uppe, förvånsansvärt lätt även om man gör det själv. Genom att reglera mellanrummet mellan mark och yttertält kan man strömlinje forma det något om det blåser så att vinden inte får tag i tältet.

Det blir en del kondens i tältet, i alla fall när det öseregnar. Detta kan motverkas något om man öppnar blixtlåsen i toppen på tältets två ingångar, de första 10 cm av blixtlåsen i toppen skyddas av en båge som håller regnet borta. Annars sker ventilationen helt från markluft som släpps in genom yttertält och innertält.

Innertältet har fickor för småprylar och man kan sätta upp ett snöre i taket (gearloft) att hänga strumpor och lampa i. De två absiderna är stora nog att rymma varsin ryggsäck, kängor och annat som man har med sig. Dock bör man undvika laga mat i den. Glöm inte att spänna tältpinnarna som håller ut absiden hårt, annars sträcks inte blixtlåsen och det dubbla regnskyddet som ligger runt den. Det följer med ett lagningskit om det skulle behövas och två stormlinor, som jag klippte ner till fyra.

Tältet verkar vara av bra kvalité, det väger inte mycket, lätt att sätta upp och är inte särskilt dyrt. Verkar vara ett bra första tält.

Plus: Priset, vikten

Minus:Små absider

Kommentar: Jag och min flickvän har använt vårt tält både i skärgården och på fjället och tycker att det fungerar bra. Tältet har fått tåla en hel del regn men hållt tätt bra, däremot blir det lite väl mycket kondens på insidan av ytterduken. All ventilation sker vid mellanrummet mellan yttertältet och marken, det skulle nog inte ha skadat om det även fanns någon mer ventil i toppen.

Tältet är mycket lätt att sätta upp och att ta ner. Stagpinnarna fästs i innertältet vilket medför att man måste sätta upp det först innan man lägger över yttertältet. Det kan vara en nackdel vid dåligt väder då innertältet hinner bli blött innan man fått över yttertältet.

Inuti är tältet lagom stort för två personer, jag och min flickvän får gott och väl plats och det är tillräcklig höjd för att man ska kunna sitta upp. Däremot är absiderna i minsta laget, det går inte att exempelvis sitta i någon av absiderna och laga mat under regniga dagar och det är ett minus.

Tältet känns välbyggt och har mycket bra tältpinnar som man inte böjer i första taget. Sist men inte minst är tältet också väldigt snyggt.

Plus: Vikten, priset, storleken, tältpinnarna.

Minus:Dragkedjorna kan fastna i tältduken.

Kommentar: Har precis inhandlat ett nytt tält och måste säga att jag är mycket nöjd! Var ute och paddlade i två dygn och tältet fungerade utmärkt. Alldeles lagom för två personer. Mycket bra detaljer i tältet såsom två fickor för småsaker, öglor för gearloft, bra absider. Dubbla ingångar är inte heller fel. Tältpinnarna är trekantiga vilket gör det näst intill omöjligt att böja dem, hur många gånger tidigare har man inte böjt sådana? Bra ventilation och listig placering av dragkedjorna i inner och yttertältet. Är osäker på kvaliteten eftersom jag inte haft det så länge, men för det priset så är det helt klart köpvärt!

Logga in