Marmot Grid 2 p- Geodetiskt.
- Frontabsid.
- Ventilation bak/fram/sidor.
- Badrumsgolv.
- Extragolv som tillbehör.

Yttertält: 30D Nylon R/S Silicon/PU, 3500mm (heltejpat)
Golv: 70D Nylon (210T), PU, 8000 mm (heltejpat)
Innertält: 40D Polyester Ripstop, uncoated, B/R
Viktt: 2,7 kg
Dimension: 120 x 85 + 230 x 105 cm
Golvyta: 120/85 x 225 x 100 cm
Pinnar: DAC Featherlite NSL ø 9.9


Tillverkare: Marmot
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabilt,Bra vädringsmöjligheter, Bra innertält (högt), Enkelt att förstå hur det sättsupp

Minus:Missvisande absidstorlek (50cm effektiv), Går inte sätta upp/fälla tältet bra utan att innertältet är fastsatt, Pilligt att sätta upp, speciellt med stelfrusna fingrar

Kommentar: Tältet ser väldigt stabilt ut och känns bra tack vare den geodiska designen. Det är dock lite synd att förtältet inte spänns upp utan måste liksom många andra tält peggas upp. Detta är dock en liten detalj bara, och inte ett problem. Tältduken ligger inte speciellt högt och över det hela så känns tältet väldigt välgjort. Det är dessutom ett snyggt tält.

Första användningen:
Jag har använt det på en väldigt regnig tur upp på en vandring runt kebnikajske massivet och tältet klarade sig väldigt bra, det var bra luftgenomströmning och gick att ventilera väldigt bra så det var väldigt bra kondensegenskaper. Enda nackdelen som jag ser det är att förtältet är lite för litet för att jag skall få plats med min vandringsväska och samtidigt kunna röra mig ut och in i tältet obehindrat. Då jag köpte två personstältet så känns det lite konstigt iomed att jag planerar att använda det för framtida resor med tjejen. Det är lösbart men det är lite krångligare än på vissa andra tält. Det bör nämnas att absiden är av lutande karraktär så du har inte jätte mycket effektiv pack utrymme trotts dess längd (90cm på pappret) 50 cm i praktiken.

Sovutrymmet i tältet är väldigt bra, det är "högt" till tak och jag tycker att det gav ett förtroende ingivande intryck med badkars modellen på golvet, och vad jag upplevde så motstod det väta ypperligt. Jag höll mig torr varje natt trotts dåligt väder

En sak som jag personligen inte uppskattar på tältet är metoden som vädringsluckorna hålls uppe, det är som en pinne som fästes i kardborrband som spänner upp dem, problemet som jag ser det med denna lösning är att tältet blir lite jobbigare att packa än om det skulle haft en stålbåge lösning liksom den som finns på hillebergs tält. Ytterligare en sak som jag inte uppsakattar är att trotts att tältet säges vara ett så kallat stormpitch tält så är det väldigt omständigt att slå upp ytterduken utan innertältet fastspännt. Det är nämligen så att formen på tältet justeras mha innertältet som fästes i botten av ytter tältet och drar ihop bågarna. Det innebär att om du fäller tältet i "storm" genom att ta ned innertältet först så förlorar yttertältet sin form och spänst. Detta gör att ankar punkterna blir slappa och ja tältet kommer blåsa iväg. Lika så om du sätter upp tältet utan innertältet i satt, då kommer du inte kunna förankra yttertältet eftersom att då får du inte fast innertältet. Detta anser jag är ett problem eftersom att man vid dåligt väder vill kunna använda tältet som salong, dvs inget inner tält utan bara sitta och äta, ta det lugnt för att sedan slå upp innertältet.

Hela denna problematik skulle kunna lösas med ett footprint dock, vilket även detta fästes i yttertältet på samma sätt. Jag tycker dock att det är snålt av marmot att inte tillhandahålla spännband, vilka även de skulle lösa problematiken (jag har med lite lirkande byggt mina egna spännband, till en kostnad av 20 kr)

Tältet är inte jätte lätt att sätta upp, pågrund av den geodiska formen så är det inte raka infästningspunkter i tält duken vilket gör att det blir mycket pillande med duken för att få spännbågarna att gå in bra, det är däremot rättframt och enkelt med hur man gör men det är inte lika enkelt att genomföra som tillexempel ett hilleberg gt 2 (hilleberg gt 2 går ungefär dubbeltså snabbt att få upp för mig i allafall) detta gäller speciellt när man är frusen och stel om händerna.

Byggkvalite: 8/10
Ingång/utgång ur tält: 5/10 (det har en kontigt placerad storm lina med)
Sovalkov: 7/10 (lite liten på bredden, men det gäller alla tält av denna typ)
Stabilitet: 9/10
Absid: 4/10 Den är 90 cm men av lutande karraktär vilket gör att man inte har så mycket plats ändå)
Sätta upp: 5/10
Packa ihop: 5/10
Smarta Lösningar: 6/10

Liknande produkter: Hilleberg Nallo GT 2

Kundservice: Ok, dock svårt att fåtag i reservdelar om man inte skickar in tältet för reparation

Köpplats:

Plus: - Uppsättningen. - Vädringsmöjligheterna. - Utrymmet.

Minus:- Något stort i packat format.

Kommentar: Har använt tältet i maj (Skåne), juli (Östergötland) och september (Abisko), det vill säga under lite skilda temperaturförhållanden. Hade lite problem med kondens till att börja med, men det var innan jag (åter)upptäckte tältets alla vädringsmöjligheter, därefter har kondens inte varit något problem. Det finns vädringsluckor i yttertältet bak, på sidorna och längst fram. I innertältet sitter det myggfönster på sidorna och bak och med myggnätet i dörren så går den att öppna upp allt efter önskemål.

Tältet är med sin konstruktion otroligt lätt att att sätta upp och det har fungerat bra på klippa så väl som i skog. Tältet är rymligt, men jag upplever det inte som åbäkigt stor - det har inte varit något problem att hitta tältplats.

Nu har jag visserligen inte varit med om något störtregn ännu, men det regn som varit har tältet klarat av utan några tveksamheter. Tack vare sin konstruktion är det väldigt lätt att få tältet spänt, vilket är en stor fördel vid regn. Samma sak gäller blåsten; det har stått i blåst, men hur stark den var har jag inte en aning om. Får uppdatera när jag har bättre koll på det.

Tältet sätts upp med yttertältet först eller med innertältet redan fäst i yttertältet. Det sistnämnda sättet är så jag har använt tältet. Snabbt och smidigt.

Jag har den brandgula versionen och det gör förstås tältet lätt att hitta, men det gör det även lätt att kliva upp den mest regniga dag eftersom man lätt tror att det är strålande solsken ute... :-)

Något extragolv ser jag egentligen inte något behov av, men jag kanske införskaffar mig ett sådant bara för att det finns. Så att eee...

Mina enda betänkligheter angående tältet är egentligen att jag tycker att det är något stort i packat format; men jag kanske inte knölar tillräckligt. Vikten kan man förstås också ha anmärkningar på, men än så länge upplever jag 2,7 kg (enligt tillverkaren) som rimligt för ett stadigt och rymligt tält.

Liknande produkter: Bergans Compact (Light), Hilleberg Nammatj/Nallo, Vaude Taurus (UL)/Hogan UL/Ferret UL, Helsport Ringstind 2/Fjellheimen 2 camp/Fjellheimen 3, Fjällräven Akka Shape R/S 2.

Köpplats: Uteliv i Linköping AB