Marmot Firstlight 2PMarmot Firstlight 2P


Tillverkare: Marmot
 
Betyg: 3.333.333.333.333.33
(betyg 3.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, litet, enkelt

Minus:Dålig lösning vad gäller att golvet inte är uppdraget på sidorna. Inte alls bra passform yttertält/innertält.

Kommentar: Visserligen ett enkelt och billigt tält men passform mellan ytter- och innertält är kass och det duger inte när det blir riktigt blött eftersom golvet inte går upp på väggarna.
Nu har det blivit lektält till sonen.

Plus: Lätt, välventilerat, trevligt

Minus:Inget

Kommentar: Instämmer i Henrik Esperis recension (http://www.utsidan.se/recensioner/visa.asp?ID=4585) av Marmots lätta 2-manstält. För runt 1500:- får man ett lätt (dryga 2 kilo), stabilt, mycket välventilerat och trevligt kupoltält att slita på i vått och torrt.

Möjligen bör man passa sig för att använda tältet på vintern eftersom stora delar av innertältet består av nätytor samt att yttertältet lämnar en rejäl glipa mot marken. Denna kombination kan visa sig bli obehaglig i vind och snö. Men i övrigt rekommenderas tältet starkt.

Anmärkning: Firstlight 2P har nu (2006) bytt namn till Earlylight 2P.

Plus: Pris!!! Vikt, Utformning, Ventilation, Färg

Kommentar: Ett ypperligt 2 personers, 3 säsongers lättviktstält som testades redan 2 dagar efter det anlände. Lyckligtvis(!) ösregnade det under natten så hårt att jag inte kunde sova, men tältet höll i alla fall måttet så långt. Trots testet ville jag alltså tänja gränserna ytterligare och har numera förvandlat min lägenhet till ett testlabb. Jag har slagit upp innertältet och under golvet på innertältet placerat en låg behållare, liknande en ungsplåt, fylld med vatten och, med hjälp av en tyngd på insidan, försänkt golvet ned i vattnet. Tyngden ger både tryck på duken och direktexponering av vatten. Inget synbart läckage efter 48 timmars bevakning. Tältet klarade ösregn samt direktexponering på golvet och således får tältet följa med till himalaya.

Omdöme: Positivt - Mycket låg vikt, utformningen med två absider är mkt tillfredställande. Färgen ger ett ljust innanmäte och även signalfärg om så skulle behövas. Ventilationen är fenomenal.

Övrigt: De två små takfönsterna är både trevliga för stjärnskådning och väderspaning men en liten parantes då jag tror att materialet i fönsterna är det som är gränssättande för tältets livslängd.

Fungerar detta tält så pass bra tvekar jag inte en sekund på att Marmots övriga serie är minst lika bra då Firstlight är billigast/enklast i deras tältserie!!