Marmot Earlylight 2P

» Ladda upp produktbild

Prisvärt och lätt 3-säsongstält


Tillverkare: Marmot
 
Betyg: 3.63.63.63.63.6
(betyg 3.6 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, billigt och med trevlig färg.

Minus:Yttertältet är "kort" vilket exponerar innertältets nedre del för regn och vind.

Kommentar: Använt tältet under femton dygn och är i stort sett positiv. Har inga synpunkter på vindtåligheten annat än att det snåldrar i tältet vid kraftig vind. Lagomt stort för två med rejäla packningar givet att man gillar varandra.

Köpplats: Get Out Adventures

Pris: 1500

Plus: Prisvärt, lätt och samtidigt ganska bra med utrymme för två.

Kommentar: Har använt detta tält ca 30 nätter i Norge och Nya Zeeland i lite varierande förhållanden och det har klarat det mesta galant. Har inte varit ute i stark vind men jag kan tänka mig att det fladdrar en hel del då, jag skulle inte bli orolig i första taget dock, så länge linorna är bra förankrade. Inget att anmärka på kvaliteten. Bra markpinnar. Relativt rymligt. Öglor i innertältet att fästa torklinor eller dylikt i, eller köpa till ett "gear loft". Möjlighet att använda bara innertältet kan vara trevligt om vädret tillåter. Två utgångar gör att man inte är i vägen för varandra, bra för den nattliga dassturen.

Jag vill minnas att det vägde ungefär 2.4 kg totalt när jag vägde det själv.

Konstruktionen har några nackdelar:
- Man får sträcka sig ganska rejält för att nå dragkedjan i absiden när man ska ut ur tältet.
- Absiderna lutar så mycket att det är svårt att laga mat i dem, om man är försiktig kanske det går utan att bränna sönder taket i absiden.
- Det är svårt att få tältet riktigt sträckt, yttertältet ligger gärna mot innertält vid fot- och huvudända, blir lätt blött där när det regnar.
- Lätt att vända yttertältet fel när man drar på det. Färgmärkning hade underlättat, relativt enkelt att fixa själv dock.
- I och med att yttertältet inte går ända ner mot marken kan man inte lägga grejer ända ut mot kanten i absiden och få skydd från regn.
- Innertält och yttertält reses för sig.

På det stora hela nöjd med tanke på pris, kvalitet och konstruktion.

Köpplats: Addnature.com

Pris: 1500

Plus: Lågt pris, låg vikt, praktiskt med två små absider, går att sätta upp yttertältet först vid regn.

Minus:Vindtåligheten är bedrövlig

Kommentar: Jag måste göra en regelrätt pudel - här och nu. Jag har tidigare i olika forum försvarat detta tält som jag då bara hade goda erfarenheter av, men nu måste jag i ärlighetens namn krypa till korset och säga att jag inte hade helt rätt. Tältet är visserligen billigt, lätt, hyggligt lätt att sätta upp och står emot regn bra, men vindtåligheten är bedrövlig. Var ute i september i Stockholms skärgård och tältade i kuling, och det var inte kul. Trots att jag monterat tältet enl instruktionen stod mitt tält emot vind sämst av alla - inkluderat andra Marmot-modeller, Berguven, Jysk (!) och HB. Tältet fladdrade som en vimplel i storm och skapade en ljudnivå som var helt omöjlig att sova i. Tack vare stormlinor stod det kvar, men jag gör inte om det! Ska man tälta i tät skog är det ett lämpligt tält, och kvaliteten är det inget fel på, men på vindkänsliga platser bör man välja något annat. För er som inte sett tältet har det väldigt stor glipa mellan yttertältets kant och marken, och det är rimligen det som gör att vinden söker sig in mer än lovligt under yttertältet.

Liknande produkter: Inga, dumt nog.

Köpplats: Utförsäljningsbutik när Intersport lade ner

Pris: 1200

Plus: Lätt (2,15kg), enkelt att slå upp.

Kommentar: Har inte testat det mer än att jag har slagit upp det i vardagsrummet för att se att det inte var defekt. skall testa det om någon vecka, återkommer med en mer utförlig recension då...

Kundservice: Ingen erfarenhet

Köpplats: Outside, Malmö

Pris: 1795

Plus: Lätt, välventilerat, trevligt

Minus:Inget

Kommentar: Detta tält hette tidigare Marmot Firstlight, men har nu bytt namn till Earlylight. Se recension
http://www.utsidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=2150&reviewID=4728